avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... am sanse sa castig proces cu asociatia de proprietari?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

am sanse sa castig proces cu asociatia de proprietari?

BUNA ZIUA
As dori si eu o parere daca se poate la urmatoarea problema " locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje , la un apartament la etaju 10. Intretinerea iarna-mi vine undeva la 6-700 lei noi -din care cam 2/3 este caldura. Caldura din aparatament este aproximativ ca si in mediu inconjurator deci lipseste cu desavarsire - eu ma incalzesc cu 2 clime care ma costa 1000-12000 lei lunar iarna. Administratoarea este in functie (se pare) doar pentru a incasa bani( nu pentru a rezolva problemele iminente din bloc) - posibil nici CET-ul sa nu furnizeze caldura la parametrii conveniti ,dar parerea mea ca si tevile din bloc fiind vechi de 30 de ani ...sunt cel putin pline de rugina ..!!! Nu se face nimic in bloc ...le convine sa dea drumu la aragaz ( doar gazul e la comun) ...si deja simt ca mi se fura banii efectiv din buzunar , de multi ani de zile. As putea sa incep un proces cu aceasta Asociatie de proprietari ???
PS : Am solicitat sa ma debransez si sa-mi instalez tremoteca si aceasta asociatie nu a fost de acord ...deci nu mi s-a aprobat !

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cozmin30 , utilizator 10:55, 12 Ianuarie 2012
cozmin30 a scris:

asociatia de proprietari nu mi-a dat aviz in periada cand puteam obtine de la furnizor aviz de debransare!!!

Ati fost preznt la AG in care s-au discutat cererile proprietarilor pentru debransare?
Procedura legala de debransare impune acordul exprimat prin hotarare a adunarii generale a proprietarilor membrii ai asociatiei de proprietari
Avand in vedere aspectul mentionat privitor la vechimea de cand va confruntati cu disconfortul termic,in raport de dezinteresul demonstrat de reprezentantii asociatiei de proprietari sunteti indreptatit sa sesizati oficial situatia la serviciul specializat din primarie,subliinind aspectul ca mai multe apartamente se confrunta cu aceasta situatie anormala

Eu daca eram in locul dv mergeam la 2-3 vecini mai jos si vedeam cit de calde sunt caloriferele lor apoi mergeam si ii aduceam in casa pe administrator si presedinte.

Apoi peste 3 zile ii intrebam: ce ati rezolvat? ati facut ceva?I
Su nu plecam de langa ei pana nu aduceau un instalator.Daca nu gasesc unul il gaseam eu si il aduceam eu de fata cu ei.
Venea instalatorul si 90% nu rezolva ci dadea o solutie stupida (ca trebie schimbata toata coloana) ii intrebam:
Faceti ce zice instalatorul sau imi da-ti voie sa ma debransez.
Pana nu se rezolva ceva nu ii lasam in pace.
Nu se rezolva mergeam la ceilati vecini care doresc sa se debranseze si incercam sa facem sedinta sa schimba presedintele si administratorul si toata conducerea.

Dar dv nu stiti nica da o fi vina CET-ului adica nu stiti cum ard caloriferele celorlalti de mai jos,nici daca e din cauza tevii .

Exista oricand si varianta mea.Cea din mesajul de mai inainte.Amenda e mai mica de 1200 sigur si in plus nu se aplica intotdeauna.
Dar cum dv sunteti asa de treaba si nu doriti sa suparati pe nimeni.....

"Dar dv nu stiti nica da o fi vina CET-ului adica nu stiti cum ard caloriferele celorlalti de mai jos,nici daca e din cauza tevii "
Fiind simpatica o sa-mi fac timp sa-ti raspund ...pana la etajul 8 este caldura ca am facut cateva vizite la vecini (deci sigur e de la tevi) - situatia ste mai coplexa si doar eu stiu /anasmblu care e treaba...Administratora veche a praduit toti locatarii de vreo 500mil vechi si a disparut ...in sfarsit e treaba altora sa se ocupe de ea .. acum( de vreo 3 lini) e o "noua " administratoare si o noua presedinta de bloc, precum probabil si un nou consiliu de administratie .Fetele astea au 22-23 de ani ...sincer nici nu se prea pricep ...nici nu le baga nimeni in seama ( de ex locatarii 1/2 nici nu le deschid sa le verifice contoarele de apa calda si rece). Nu am vrut sa iau tare noua administratie si trece iarna imediat , platesc cam 1200Euro iarna asta intretinerea -din care 80% caldura aiurea.
PS sa zicem ca dupa cateva "daune semi-toatale" unor persoane fizice ...sunt un pic mai tolerant si incerc sa nu ma enervez...dar evident am si eu limita mea ...

Si am vreu sa scriu "Dar cum dv sunteti asa de treaba si nu doriti sa suparati pe nimeni." pe mine ca detin o poza faina pe administratora poate la fel.

Cum zice dl Adriantot sa noi pe forum lucram cu materialul clientului :

posibil nici CET-ul sa nu furnizeze caldura la parametrii conveniti ,dar parerea mea ca si tevile din bloc fiind vechi de 30 de ani ...sunt cel putin pline de rugina ..!!!

si de aici a rezultat neimplicarea dv in rezolvarea problemei cu caldura tradusa in fraza :

Dar dv nu stiti nici daca o fi vina CET-ului adica nu stiti cum ard caloriferele celorlalti de mai jos,nici daca e din cauza tevii.

In fine poate stiati dar din cele scrise pareati nehotarat ca si cu procentul de caldura:
1Intretinerea iarna-mi vine undeva la 6-700 lei noi -din care cam 2/3 este caldura

2din care 80% caldura aiurea

In sfarsit noi nu vrem decat sa ajutam.Initial speram sa va enervati si poate mergeti peste administratora sau rezolvati cumva.
Daca dv va convine sa platiti aiurea atatia bani aveti dreptate mai bine ramaneti calm ca oricum pana va enervati dv trece iarna.(asta tot din materialul clientului).

@cozmin30
Nu am vrut sa iau tare noua administratie si trece iarna imediat , platesc cam 1200Euro iarna asta intretinerea

Si eu si vecina mea cenzor acum 3 ani cand ne-am apucat si aveam aceeasi varsta ca si fetele din asociatia dv.
Plus ca noi nu am avut nici un administrator de cand suntem si muncim si gratis.
Aveam un fochist mostenit de la dezvoltator care e si acum (ca sunt locatarii de treaba ca dv ca il zburam )si care nu stia sa dea drumul la centrala blocului de la automatizare si nu stiam de ce nu e caldura noaptea.
Daca nu se pricep cu atat mai bine pt dv ca obtineti ma usor aprobarea de deconectare de la retea.

Vedeti ca am gasit postul cu problema unui domn asemanatoare cu a dv:
www.avocatnet.ro/content/for...

Din pacate nu am citit si ultima postare a dansului.:(
Poate va ajuta.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2012
w_v_w_v, utilizator
da am vazut e o situatie similara cu a mea...probabil nici el nu a rezolvat nimic. E o tara atipica , in care e amuzant sa traiesti daca ai bani pentru ca zilnic se intampla ceva "funny" .Eu deocamadata ma descurc ...am pus problema unui control de la CET :" cate grade ar trebui sa aiba agentu termic la intrare in bloc?" ...raspuns :" nu stim" ...eu tot ma intreb de ce ne colonizeaza nimeni ...posibil sa nu ne vrea nimeni ! Am intrebat ceva vecini aici care beneficiaza de subventie la caldura ...cam cat e / luna ...mi s-a spus ca in jur de 60 lei .Dar la noi in judet gigacaloria s-a dublat , crezi ca lumea stie ca de fapt sunt inselati toti ...au aparut pe televizoare astia cu putini neuroni in cap sa spuna ca le dau subventie ...astia au ingitit momeala ...si habar nu au de rezultat. Deci la nivel national toti sunt inselati si nu fac nimic , acum sa ma apuc eu sa schimb sistemul ...cand avem asa proverbe reprezentative " mai rau sa nu fie" -" capu` plecat sabia nu-l taie ".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz al asociatiei de proprietari saiu saiu Stau intr-un bloc in care din 39 apartamente , 5 apartamente sunt conectate la CET.In urma unei adunari cenerale la care cei prezenti au hotarat ... (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)
Vreau sa tai tevile din apartament mark65 mark65 Din toamna trecuta sunt debransat, si am centrala de apartament, Pe ianuarie a venit de plata suma de 90 lei pentru tevile din ap,caloriferul din ... (vezi toată discuția)