avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program de vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program de vizitare minor

Am o problema mare cu justitia mamei in romania. Sunt un tatal din germania si lupt pentru un program de vizitare minor. Acum am pierdut doua procese care au fost o glume. Judecatoare a rugat parata sa traduce de doua ori pentru ca nu a ajuns nici un interpret. N-a interzis bunica sa vorbeasca in fata instantei si o influenceaza pe parata. Bunica n-a fost martora dar a vorbit 5 minute in fata intanta. Acum judecatoarea a stabilit un program de vizitare numai in prezenta mamei (fara motiv numai in prezenta ei). Am dreptul sa-l vizitez pe fiul meu in fiecare miercuri si a doua sambata - in timpul acesta mama lui lucreaza. Ati auzit asa ceva? Un program de vizitare cand ambii partinti lucreaza?
Cel mai recent răspuns: Lisa_38 , utilizator 09:33, 6 Noiembrie 2008
Este laudabil gestul tatilor de a lupta pentru drepturile legate de copii!
Consider ca fiecare caz este unic si trebuie judecat ca atare. Sunt convinsa ca sunt mame care in mod voit indeparteaza copilul de tata, dar sunt si mame care au motive bine intemeiate pentru acest lucru.
Din pacate, exista foarte putini parinti care reusesc sau isi doresc sa pastreze sau sa creeze o relatie buna pentru dezvoltarea armonioasa a copilului lor.
Vreau ca acesti tati care isi doresc o legatura mai stransa cu copilul lor sa se gandeasca la mai multe aspecte. A avea grija de copil nu se rezuma doar responsabilitatea celor cateva zile din luna petrecute impreuna, iar de restul se ocupa doar mama!
In lipsa unui partener, o mama se confrunta cu diferite probleme care ii aduc furie, frustrare, oboseala, care, uneori, alaturi de boala, lipsa poftei de mancare sau plansul copilasului, imposibilitatea de a cere ajutor, orgoliul, pot conduce incet catre ura, catre razbunare, indreptate catre cine altcineva decat catre tata...
Implicati-va putin si in viata mamei. Viata copilului inseamna si viata mamei. De exemplu, o mana de ajutor data mamei pentru cumparaturi. Si nu ma refer la partea materiala, ci la putin timp castigat de mama sau la caratul sacoselor... Sau la curatenie... Sau la gatit...Sau la baita copilului... Sau la lectii...Sau la sedinta cu parintii. Sau la a petrece o ora cu copilul pentru ca mama sa aiba putin timp pentru ea.
Sunt nevoile unei mame singure care a dorit ca tatal copilului ei sa vrea sa isi cunoasca copilul. Dar sunt convinsa ca orice mama singura se confrunta cu ele. Poate, privind si din acest unghi, veti intelege altfel o mama si veti ajunge sa comunicati, sa aduceti pacea in razboiul ce are ca miza copilul !
Felicitari, ati pus punctul pe i !!!!
Eu nu sunt in niciuna din situatii...sunt doar bunica unui baietel crescut doar de mama. Dar imi recunosc fiica, adica pe mamica divortata in descrierea de mai sus.
Stimata doamna,
Intradevar este laudabil gestul tatilor care doresc sa lupte pentru drepturile lor pentru a mentine relatii personale cu proprii copii, dar din pacate majoritatea mamelor dupa divort se lasa orbite de propria furie si durere dupa divort si singura arma pe care o folosesc sunt copii nevinovati, mai ales in situatia cand tatal isi reface viata alaturi de altcineva. Cum credeti dumneavoastra ca tatal ar putea sa se implice cum ati scris dumneavoastra la cumparaturi , la curatenie sau la aceste lucruri cand mama refuza sa ii acorde mai mult de 4 ore pe saptamana din viata copilului in cel mai bun caz? Si in situatia in care el este recasatorit sa imparta viata cu 2 femei?
Imi pare rau sa spun acest lucru si sunt de a dreptul revoltata deoarece sunt si eu femeie si mama dar femeile din romania sunt egoiste si nu se gandesc la binele copiilor, doar la binele lor folosind minorii drept arma. Acesta fiind un gest de neputinta ca altceva nu mai au ce folosi pentru a primi ceea ce vor deoarece sunt jignite, se simt parasite. Problema acestor femei este ca nu isi pot vedea propriile greseli, dand vina mereu pe barbati. Pe de alta parta ele se comporta ca si cum acel copil ar fi fost conceput doar singura, fara tata. Tatal se poate bucura de relatia cu copilul doar in timpul casatoriei, iar cand apar neintelegeri atunci el are doar un singur drept: DREPTUL LA PLATA PENSIEI.
Copii ar trebui lasati in pace de ambele parti, indiferent care este situatia intre parinti si sa li se ofere dragoste maxima, dar pentru acest lucru este nevoie de 2 parinti.
Cate mame gatesc puteti sa vedeti la Mc Donalds.
Copii au nevoie de dragoste si o relatie cu ambii parinti - nu conteaza cine gateste, cine face comparaturi, cine plateste, cine face curat, cine ajuta la scoala. Problemele dintre parinti nu trebuie sa influenteze relatia cu copii. Asta este problema pe care nu o intelege nimeni.

Stiu ca multi tati nu sunt intersati unde au pus sperma lor dar asta nu este nici un motiv sa nu lasi alti tati sa isi vada copii.
Nu e vorba doar de cine gateste, de cine face cumparaturile sau cine face temele cu cel mic...Problemele dintre parinti intr-adevar nu trebuie sa afecteze copilul, insa, privindu-mi fiica cum se straduieste sa fie o mama buna pt nepotelul meu imi dau seama ca o femeie divortata nu mai are dreptul la viata, are numai obligatii si responsabilitati fata de cel mic.
Fiica mea a renuntat de bunavoie la pensia de intretinere din partea tatalui, dar pt ca acesta a insistat ca nu vrea ,,probleme", a deschis un cont in care banii micutului se aduna si ii va folosi la un moment dat cum va considera el de cuviinta. In schimb tatal, care l-a parasit pe micut de cand avea doar cateva zile, nu a fost in stare sa o ajute pe mamica lui sa mearga sa cumpere scutece de unica folosinta pt bebelus. Era un simplu ajutor, acordat atat mamicii cat si bebelusului, pe care mama a fost nevoita sa-l care prin magazine.
Concluzia este ca sunt fel de fel de tati, la fel cum sunt fel de fel de mame....Fiecare caz in parte trebuie judecat diferit....nu exista o eticheta cu care putem sa-i catalogam pe toti tatii, asa cum nu exista nici pt mame o singura eticheta

Alte discuții în legătură

Cum poate tatalsa obtina custodia copilului? Bbk Bbk Buna ziua! As dori sa ma ajutati daca se poate cu cateva raspunsuri privind un caz un pic dificil din punctul meu de vedere. Cunosc un ... (vezi toată discuția)
Atribuire drept de vizitare copil minor Aysha Aysha Subiectul pe care vreau sa-l abordez a mai fost discutat, dar cum fiecare subiect are particularitatile lui... nu am reusit sa ma regasesc in niciunul din ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor Alva Alva Buna ziua. Sunt divortata de 1 an si am spre crestere si ingrijire pe fiica mea, in varsta de aproape 4 ani. Tatal ei solicita a obtinut dreptul de a o lua la ... (vezi toată discuția)