Am o problema mare cu justitia mamei in romania. Sunt un tatal din germania si lupt pentru un program de vizitare minor. Acum am pierdut doua procese care au fost o glume. Judecatoare a rugat parata sa traduce de doua ori pentru ca nu a ajuns nici un interpret. N-a interzis bunica sa vorbeasca in fata instantei si o influenceaza pe parata. Bunica n-a fost martora dar a vorbit 5 minute in fata intanta. Acum judecatoarea a stabilit un program de vizitare numai in prezenta mamei (fara motiv numai in prezenta ei). Am dreptul sa-l vizitez pe fiul meu in fiecare miercuri si a doua sambata - in timpul acesta mama lui lucreaza. Ati auzit asa ceva? Un program de vizitare cand ambii partinti lucreaza?
cind tatal primeste de la mama in timpul casatoriei ((((((care a fost insistent explicata ca nu este obligatorie, copilul care urma sa vina pe lume nu cerea o bucata de hirtie\\\\\\\"certificat de casatorie\\\\\\\",sau doua inele mai mult sau mai putin pretioase pe degetele parintilor, mai ales ca familia lui aveau dubii mari despre siguranta ca acel copil ar fi al lui?! :O iar la urma =cind cei doi erau in pragul despartirii....si discutia a dus la incercarea de a i se explica, ca mai primeste o sansa daca incearca o luna sa isi vada de copii.......sa isi asume responsabilitatea......sa se intoarca acasa.....sa incerce sa fie o familie.......... replica lui catre mama a fost mai mult decit sclipitoareX-(=\\\\\\\"ce crezi ca ce nu am facut in 5 ani o sa fac intr-o luna? pentru mine=el,= tu =ea,=ai fost ,esti si vei ramine o femeie de moravuri usoare(c----).....ti-am pus pe baiat(cel mare 5 ani= copilul cu dubii) in masina poti sa-l duci acasa......dar pe cea mica 1 an si 6 luni nu mai ai de ce sa o vezi.....ramine la mama mea si la mine...:stunned:.....))))))mai multe sanse de a -si revizui compotramentul de \\\\\\\'fluturas\\\\\\\",sunt mai multe asa zise impacari........dar in tot acest timp acest \"om\" si-a creat tot spectacolul ce urma sa-l puna in practica impreuna cu familia lui......tot santajul ce urma sa il aplice mamei.....si toata mascarada.......acum cind ambi copii sunt la mama prin sentinta la ordonanta prezidentiala si divortul a fost inaintat de mama, se ascunde in fata unui proces de ordonanta pentru program de vizita minori.......prin care cere inclusiv ducerea copiilor tot al doilea weekend la 170km departare la bunici?=ping-pong= sau mai frumos adevar(chiar daca doare ca de obicei,vecinii si rudele bunicilor de acolo trebuie sa stie ca au cistigat asa ceva,(deja stiu ca cei doi s-au impacat????!!!!!!)---no ce o rezolvat si ce crede ea ? copii tot aici vor sta ca aici le- a fost cel mai bine...:P....).iar tatal va motiva prin motive fara numar,fara numar, ca i s-a stricat masina cu care i-a dus.......ca i s-a descarcat telefonul....... ca ori cum si celelalte prableme care le-au avut sotii au fost tot din rea intentie......urmarirea intereselor materiale.......chiar impiedicarea mamei sa isi exercite dreptul de mama........pe motive ca trebuie sa munceasca si sa nu stea in concediul de maternitate de 2 ani,ca mama lui ii ajuta sa ii creasca pe cei doi copii o perioada de timp pina se mai redreseaza parintii.....ca era foarte greu sa dea o mina de ajutor atunci in familie la cresterea copiilor , avea tot timpul scuze ca merge la serviciu sau sa aduca bani.:ban:....unde? cui?....ca acasa nu erau nici de piine?parinte care acasa isi petrecea viata cu \"colega\"...:love:...prin cluburile de noapte la jocuri de noroc......cu banii obtinuti din salariul lui!!!!! partial al sotiei aceasta avea rate la masina lor la avans iar restul lizingului el l-a transfera pe firma unde era singur administrator...... si din lucru la negru ca si taximetrist.........a si primit o frumoasa amenda (dupa ce a parasit domiciliul) pentru taxi la negru!!!!!.......dupa ce a dus la mare pe copilul cel mare.....in aceeasi perioada cu "colega lui tati"care....."nu stie numai sa se balaceasca".....:slap:=da copii spun lucruri trasnite si nu numai=......ce va insemna programul de viata cu tata?......ce il va invata un astfel de "om" pe acesti copi? mai ales pe baiatul cel mare?chiar va trebui sa fie interogat din doua in doua saptamini ca ce a mai zis si facut mata???????chiar pina acolo trebuie sa mearga josnicia acestui asa zis tata si a parintilor lui:-/:foottap:? daca ea in fata lui " a fost, este si va ramine o c----"....de ce ii trebuie acesti copii? chiar este convins ca sunt ai lui 100% acum cind divortul este pe rol......[[[[[[[[[eu as prefera sa cred ca santajul murdar in care se complace la insistentele familiei lui ...... "da munca lui de 5 ani unde este?"cei doi locuind dinainte de a se casatorii intii in chirie si mai apoi intru-unul din apartamentele rezultat din extinderea si mansardarea casei proprietate a parintilor sotiei,casa care este inca in santier si care se estimeaza dupa autorizatie ca va fi gata peste ~2ani.......de aici a parasit el domiciliu......si tot dupa inceperea procesului de divort,mamica lui (mama a 4 baieti)a replicat "ca baiatul ei s-a dus cu altele ca doar de aceea are ---- in pantaloni.......in casa lor si ceilalti baieti mai aduceau femei....."ca la pension"......chiar si tatal a dus "pe colega":innocent:acolo pina nu a inceput procesul de divort]]]]]]]]]] intrebare? trebuie sa asteptam cu legislatia invataturile din pilda cu" intoarcerea fiului risipitor?" sau spunem din nou "dragoste cu dea sila nu se poate".....cereti partea materiala baiete demonstreaza ca este truda si munca ta .......nu contesta nimeni..........refati viata ca esti tinar......veziti de polenizare........:love1:.dar fii sigur ca acesti copii care acum au vazut si auzit scandaluri ,violente in familie,replici fara paravan din partea ta vor sti ca au un tata in adevaratul sens al cuvintului daca vor fi lasati sa li se explice de oameni capabili sa vada adevarata fata a lucrurilor........nimeni nu poate fi absurd sa nu isi lase copii sa stea si cu celalalt parintecind acesta doreste.......dar nu cind aceasta dorinta este santaj........de ce trebuie sa fie obligata mama copilor si familia acestea de tata copilor si familia acestuia sa cheltuiasca o caruta de bani pentru cuvintele care tata le-a spus la prima parasire de domiciliu "suna-ti notarii si avocatii da-mi partea (dupa 13luni de la cununia civila)si iti semnez unde vrei totul s-a terminat!!!!!!!!stie toata lumea ce sume sunt in onorarii,executori si mai apoi in expertize si timbrari......si acesti bani in zilele noaste sunt mult mai necesari copilor decit celor care trebuie sa foloseasca legea ...numai in avantajul copiilor....mamele sa stiti cu totii ca stiu ca acesti copii nu au fost adusi de barza ......si atunci va mirati ca mama si sotia isi cere dreptul financiar ......vorba vine....... este universal valabil............... este eticheta ce si-o pun singuri domnii soti si tati care nu si-au imaginat ca in viata sotia si mama copilor lui are si putere de a ridica piciorul si de a trece mai departe peste incercarile vietii......si aceasta mama si fosta sotie nu mai este naiva la care "dragostea este oarba" s-a maturizat si realizeaza ca tocmai pentru binele copiilor ei trebuie sa evite implicarea fostului......in viata lor......mai mult de citeva ore......ca oricum marea majoritate in timp se plictisesc de aceste odrasle ca de.....vin altiii fratii si surorile de la "colega".......iar mamele nu prea isi doresc sa treaca prin replica"copii tai si cu copii mei au batut copii nostri.......
Numai dorinta de razbunare a unei mame fata de o cauza pierduta poate invrajbi un copil cu tatal sau... eE de neinteles o astfel de mama! Nici chiar in Romania "tara tuturor posibilitatilor" un e nevoie ca copilul sa cunoasca ce e URA,MINCIUNA INSULTA DIN GURA PROPRIEI MAME care va trebui sa-i dea copilului o explicatie referitoare la tatal sau,la comportamentul ei si al tatalui... Ideal este ca si in cazul
Gcand parintii se despart ,de crestera si educarea copilului sa se ocupe ambii parinti De ce trebuie ca tatal sa-si vada copilul doar in prezenta mamei?de ce tatal nu-si poate lua propriul copil in concediu cu el? trbuie neaparat prezenta mamei? Dar daca el este recasatorit ce rost are si fosta sotie alaturi de tatal copilului si actuala sotie?
Asta e o aberatie...sau cum vreti sa o numiti?
Spre binele copilului --daca se vrea binele cu adevarat --este ca in fata copilului si separat ,fiecare sa se poarte civilizat sa uite vrajba dintre ei si sa ramana doar intrei ei(fostii soti)iar copilul sa fie lasat sa pastreze relaii cu adevarat parintesti ,de dragoste si respect reciproccu ambii parintisi cu bunici lui --materni si paterni. COPILUL se maturizeaza si va va vedea cualti ochi ,va intelege realitatea chiar daca acum e truncheata.. iar in prsonalitatea lui aceste procese psihice perturbate acum isi vor spune cuvantul ,isi vor pune amprenta..si el se va purta asa cum a vazut in familie si va fi plin de ura s9i razbunator gRESESC din greu si cei care sunt pusi sa faca dreptatenu sunt independenti si impartiali asa cum au spus cand au depus juramantul...
Trebuie sa recunoastem deschis, ca majoritatea mamelor, in urma divortului, incep o campanie de denigrare a fostilor soti chiar in fata copiilor, netinand cont de sufletul copiilor. Isi varsa toata ura si ... pana la urma neimplinirea, impotriva fostului sot. Uita ca acel copil nu are nici o vina pentru despartirea parintilor, iar motivele pentru care nu-si lasa copilul in vizita la tata, motive de genul "nu e in stare sa-l hraneasca", "nu stie", "nu poate" sunt egoiste. Copilul trebuie lasat si la tata, atat incat relatia dintre ei sa fie una solida. Tatal trebuie sa stie si el de problemele, de dorintele copilului, are dreptul de a supraveghea atat cat se poate de mult cresterea si educatia copilului.
Un copil are mama si tata, iar el are dreptul sa-i cunoasca pe amandoi!
Problemele parintilor nu trebuie sa afecteze viata minorului.E bine sa le rezolve in mod secret, fara stiinta minorului atata timp cat nimeni nu ii face rau.
:(va rog frumos sa incercati dvs. sa-mi dati sfatul potrivit la urmatoarea intrebare a copilului de 5 ani si 1/2 "{dar mami tu vrei sa mergem la sfirsitul asta de saptamina la tati???.....ca ne va duce la bunici la ei si acolo au spus ca gata......de azi inainte buni este mama noastra si baietii cu tati si fetele (sora de 1 an si 10 luni)cu """"mamy""""adica cu ea???????????}":O s-a incercat o varianta ca asa trebuie dupa lege ....ca mama ar avea probleme daca nu il lasa....ca nu trebuie sa ii fie lui frica ca nu va mai veni de acolo....etc. au fost adusi la mama naturala prin tot tacimul procesului ......repet......multumesc!
Program vizitare minor
Alva
Buna ziua. Sunt divortata de 1 an si am spre crestere si ingrijire pe fiica mea, in varsta de aproape 4 ani. Tatal ei solicita a obtinut dreptul de a o lua la ... (vezi toată discuția)