avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fuga inaintea inchisorii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fuga inaintea inchisorii

ce se intampla daca primesc inchisoare cu executare iar eu "dispar" ,fug inaintea inchisorii?
spike00spiegel a scris:

o sa va afecteze la eliberarea conditionata...asa ca e posibil sa primiti 1/3 din pedeapsa in plus.


Da, instantele cam au in vedere acest aspect...si se tinde spre a se respinge cererea de liberare conditionata cu ocazia formularii acesteia.
Nu este o regula absoluta dar avocatul va avea foarte mult de lucru sa convinga instanta de aspectul contrar...
Si la cat de dificil este asa ceva eu personal nu va recomand sa va sustrageti de la executarea pedepsei...

Da, in Congo nu ar fi gasit...:)
Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va asigur ca veti fi gasit oricum. Se vor emite cerere de extradare catre statele care nu sunt membre UE si mandat european de arestare pt tarile membre UE, de asemenea sunt tratate si convetii cu foarte multe state si veti fi extradat, nu sunteti "in siguranta" in niciun stat deoarece puteti fi extradat si pe baza de reciprocitate chiar daca nu exista tratat intre statul in care fugiti si Romania.
In mod normal , discutand ca intre oameni maturi ar trebui sa va asumati consecintele faptelor comise.
Cursul termenului de prescripţie a executării pedepsei se întrerupe în cazul în care cel condamnat , după începerea executării pedepsei , se sustrage de la executare.
In acest caz , un nou termen de prescripţie curge de la data sustragerii de la executarea în continuare a pedepsei.
Termenele de prescripţie a executării se stabilesc în raport cu pedeapsa aplicată prin hotărârea definitivă de condamnare , de la a cărei dată începe să curgă termenul de prescripţie , şi nu se reduc în raport cu pedeapsa redusă ulterior , cum este cazul aplicării art.2 din Decretul nr.11/1988 , sau ca urmare a graţierii parţiale sau a comutării pedepsei în alta mai uşoară.
Singurul caz de reducere a termenelor de prescripţie este cel prevăzut în art.129 şi se referă la situaţia când la data săvârşirii faptei condamnatul era minor.
De multe ori fuga ii rusinoasa dar sanatoasa, dar in acest caz nu este recoamndabila. Cu mijloacele actuale, cu buna colaborare dintre politiile nationale si Interpol sau Europol, mai devreme sau mai tarziu tot vei fi prins si atunci vei sporta consecintele mentionate de avocat_lascoschi.
multumesc sfaturile..atunci fug la congo,poate acolo voi trai mai bine decat in tara asta nenorocita

Alte discuții în legătură

Condamnare cu executare dodorel62 dodorel62 Doresc sa stiu , daca o persoana din Romania este condamnata in Spania definitiv la 4 ani cu executare pentru bataie si are timp de 4 ani interdictie pe ... (vezi toată discuția)
Tratat de extradare !!!! ioanax ioanax sotul meu are de executat o pedeapsa de 2 ani in romania de moment este in ungaria,doreste s se stabileasca intr-o tara fara tratat de extradare s poata sta ... (vezi toată discuția)
In cat timp se prescrie o pedeapsa cu inchisoarea? Maria270 Maria270 Buna ziua, As dori sa stiu in cat timp se prescrie o pedeapsa finală de 4 ani închisoare şi 2 ani pedeapsă complementară? Momentan nu ma aflu in ... (vezi toată discuția)