avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Unde se contesta alegerile?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Unde se contesta alegerile?

Unde si cum se pot contesta niste alegeri intr-o asociatie de proprietari, alegeri care nu au respectat legea 230 si normele de aplicare?
Banuiesc ca una e instanta. Se plateste ceva daca se actioneaza in justitie?
Alta institutie mai e?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:59, 26 Ianuarie 2012
chiar daca unii proprietari sau chiriasi au cerut comitetului organizarea adunarii pe baza de tabel, acest fapt nu are relevanta
din punct de vedere procedural, dupa primirea cererii si a tabelului, adunarea gen. fie ea ordinara sau extraord. nu putea fi convocata decit de comitet si de prietena presedinta, cu procedura de comunicare a ordinii de zi, datei, locului... conf.legii
comunicarea/ afisarea la avizier trebuia semnata de prietena presedinta
ceea ce s-a intimplat este departe rau de lege, in locul prietenei nu le-as fi dat stampila si nu le-as fi permis accesul la actele asociatiei
daca noii alesi au hotarit bugetul.. atunci si aceasta hotarire este lovita de nulitate si ar fi bine sa se solicite instantei si cu privire la buget anularea hotaririi
prietena are dreptul sa ia inapoi stampila, daca nu vor sa o dea poate sesiza politia , parchetul , daca vor cheltui banii asociatiei?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2012
eugen82, utilizator
@eugen82
Cunoasteti acest text din Legea 230/2007?
Art.23
(4) Pentru situatii speciale sau de maxima urgenta, adunarile generale extraordinare ale asociatiei pot fi convocate oricand de catre comitetul executiv sau de catre cel putin 20% din numarul proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari.
bun, si 20% ... pot convoca , dar si acestia trebuie sa respecte procedura afisarii/ comunicarii de la aliniatul 5 al art.23.
(5) Proprietarii trebuie anuntati, prin afisare la loc vizibil sau pe baza de tabel nominal convocator, asupra oricarei adunari generale a asociatiei de proprietari, cu cel putin 7 zile inainte de data stabilita, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunarii generale.
Pai au semnat tabelul, daca va aduceti aminte.....
in mesaj era vorba de tabelul semnat de cei 8 care au convocat .. , nu de tabelul de la alin.5 art.23 dovada comunicarii catre toti prop.:
"o mina de oameni din bloc au facut un tabel prin care au solicitat organizarea de catre comitet a adunarii generale cu o anume ordine de zi printre care si bugetul de venituri si cheltuieli"
mina de 8 oameni au solicitat comitetului organizarea, asa am inteles eu
important este ca nu s-a afisat la avizier convocarea (s-a rupt afisul)
motivul de anulare ramine

Alte discuții în legătură

Adunare generala handsu handsu Daca intr-o asociatie de proprietari nu se tin adunarile generale obligatorii anuale ,nici alegerile stabilite din 2 in 2 ani ,se poate aprecia ca asociatia ... (vezi toată discuția)
Puci in asociatie Costica33 Costica33 Am fost anuntat acum de un membru al gruparii ostile mie din bloc ca joi va avea loc o adunare generala de alegeri si ca eu am fost demis in urma semnaturilor ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari fara comitet ruxyradu ruxyradu In cadrul asociatiei de proprietari 3 membri ai comitetului au demisionat si au ramas presedintele si un membru. Adunarea generala pentru alegeri ar fi trebuit ... (vezi toată discuția)