avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Politisti - salarii compensatorii si ajutoare la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Politisti - salarii compensatorii si ajutoare la iesirea la pensie

in noua lege a bugetului de stat pe 2012 nu se mentioneaza situatia (platile comensatorii si ajutoarele la iesirea la pensie) pentru militarii si politistii care au iesit la pensie in 2011 (in legea bugetului de stat pe 2011 aceste plati erau suspendate). deci, se poate initia o actiune in instanta pentru recuperarea acestor drepturi? care ar fi sansele?
Si ma rog cine a iesit cu "pensie militara" dupa 01.01.2011cand singura lege a pensionari este 263/2010 restul legilor privind pensionarea sau abrogat ,si ce legatura are cu pensia de serviciu stipulata in legea 284 ?
Abuzuri......... , eu am contestat suma finala calculata pt.vechime ,iar raspunsul a fost ca se ia ca referinta ultima solda de grad si functie (unde anume specifica legea asa ceva) din activitate iar eu am fost in medical ultimile luni pana la sosirea deciziei de pensie.
Bataie de joc.......vb.cu colegi activi si nu le vine sa creada ce-i asteapta .

pentru suma totala se ia in calul solda de baza din octobrie 2010 (- 25% saderea lu boc + 15 % cresterea din 2011)- este scris undeva si prevede salariile compensatorii- si mai este un ordin ........ cum se calculeaza solda de baza....un ordin ciudat din care ai numai de pierdut exact cum a fost cu salariile ......... o sa caut din nou sa va dau baza legala ............

dar eu vreau sa stiu pentru cei care ati primit raspunsuri ........ nu vorbele lor ci baza legala dupa care nu v-au platit si celelalte 2salarii
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Mie mi s-a raspuns in scris ca pensia de invaliditate gradul 3 nu e asimilata ca pensie de serviciu (fara sa dea nici o trimitere la lege) si deoarece nu e pensie de serviciu conform alin.2 ,art.20,din legea 284/2010 nu am dreptul sa beneficiez de ele,iar soldelele au fost calculate corect conform alin.1,art20,etc......parca am fi in filme cu prostii nici nu pot sa folosesc raspunsul asta in instanta.

Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2012
sorinpanait2, utilizator
la alin. 2 prevede ca numai cine iese la pensie cu grad de invaliditate si nu mai pot fi mentinuti in activitate si au fost trecuti in rezerva cu drept de pensie beneficiaza de ajutoare si compensatorii. cei care au iesit cu pensie de serviciu NU.X-(
Cred ca doamna Gabriela Pintea poate sa ne lamureasca cel mai bine daca luam si cele 2 solde pana la varsta standar de pensionare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2012
pensionarul2011, utilizator
Exact ,ei se cramponeaza (voit la indicati pretioase primite pe linie portocalie)ca pensia de invaliditate nu e considerata ca pensie de serviciu dar......
De ce trebuie sa iei in considerare tu angajator un simplu cuvant "de serviciu" care in actuala lege unica de pensionare a disparut cu desavarsire ???
Dupa ce ca ne-a ars la stagiul complet de cotizare de la 20 ani la 27-30 ani in functia de varsta fiecaruia iar fostii colegi care au iesit cu 15 ani vechime ,acum 7 ani iau pensie mai mare ca mine dupa 22 ani in sistem(aceleasi functii,grade,sporuri,alte conditii de munca,etc)
Niste nemernicii........

Alte discuții în legătură

A primit cineva ajutoare la iesirea la pensie din structurile mai? dagruve dagruve Va rog sa-mi raspunda cineva daca a primit,sau urmeaza sa primeasca ajutoare la iesirea la pensie de invaliditate din politie in 2011conf Legii 284 Sectiunea ... (vezi toată discuția)
Sunt politist pensionar, am dreptul la salarii compensatorii plus cele 2 salarii anual pana la implinirea varstei standard de pensionare? VIO389 VIO389 Sunt politist pensionar cu pensie de invaliditate gradul2,trecut in rezerva/incetat raporturile de serviciu la data de 07.12.2011,am dreptul la salariile ... (vezi toată discuția)