Buna ziua.
Domnilor, in timpul cat ne-am facut treaba, cam toti am intrat in contact cu cei care fac, aplica si apara legea, asa ca nu insist.
Contenciosul nu este penal, insa musai sa ai un avocat daca vrei ca actele sa fie perfecte, neatacabile, etc. Oricine se poate duce si pentru o suma modica, sa depuna chemarea in judecata. Sunt destul de tip facute. Dar asta numai dupa ce a avut o corespondenta cu serviciul financiar, iar acesta va trimite dupa papadii pe campii! O sa va explice un avocat ce si cum. Nu-i multa bataie de cap! Singurul lucru frustrant : termenele de judecata!!
Speta mea este diferita un pic de a dvs., eu am iesit pe Legea 118, invaliditate, plus ca vreau daune, etc. Am si eu nebuniile mele...Asa ca mi-am "angajat" avocat de la un SPA numai pentru a nu mai primi raspunsuri de genul : " fiindca asa spune legea". Ei bine nu, domnilor. Legea trebuie sa fie in totala concordanta cu : Constitutia, Directivele si Normele EU.
Acum exista doua variante. Una, sa lasati timpul sa curga si legea sa revina dupa alegerile anticipate la un status quo existent in 2010 ( din informatiile pe care le am cam asta se va intampla, cel putin in ceea ce priveste pensiile militare ) si a doua, pe care eu o recomand, instanta de contencios. Repet : cererea de chemare in judecata este destul de tip, cu mici modificari, se poate plia pe cererile dvs.
Exista aici juristi care ne/va pot ajuta, nu ramane decat sa cereti ajutorul.
Multumes pentru rabdare, succes si zile mai bune va doresc.