avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Politisti - salarii compensatorii si ajutoare la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Politisti - salarii compensatorii si ajutoare la iesirea la pensie

in noua lege a bugetului de stat pe 2012 nu se mentioneaza situatia (platile comensatorii si ajutoarele la iesirea la pensie) pentru militarii si politistii care au iesit la pensie in 2011 (in legea bugetului de stat pe 2011 aceste plati erau suspendate). deci, se poate initia o actiune in instanta pentru recuperarea acestor drepturi? care ar fi sansele?
Buna ziua.

Domnilor, in timpul cat ne-am facut treaba, cam toti am intrat in contact cu cei care fac, aplica si apara legea, asa ca nu insist.

Contenciosul nu este penal, insa musai sa ai un avocat daca vrei ca actele sa fie perfecte, neatacabile, etc. Oricine se poate duce si pentru o suma modica, sa depuna chemarea in judecata. Sunt destul de tip facute. Dar asta numai dupa ce a avut o corespondenta cu serviciul financiar, iar acesta va trimite dupa papadii pe campii! O sa va explice un avocat ce si cum. Nu-i multa bataie de cap! Singurul lucru frustrant : termenele de judecata!!

Speta mea este diferita un pic de a dvs., eu am iesit pe Legea 118, invaliditate, plus ca vreau daune, etc. Am si eu nebuniile mele...Asa ca mi-am "angajat" avocat de la un SPA numai pentru a nu mai primi raspunsuri de genul : " fiindca asa spune legea". Ei bine nu, domnilor. Legea trebuie sa fie in totala concordanta cu : Constitutia, Directivele si Normele EU.

Acum exista doua variante. Una, sa lasati timpul sa curga si legea sa revina dupa alegerile anticipate la un status quo existent in 2010 ( din informatiile pe care le am cam asta se va intampla, cel putin in ceea ce priveste pensiile militare ) si a doua, pe care eu o recomand, instanta de contencios. Repet : cererea de chemare in judecata este destul de tip, cu mici modificari, se poate plia pe cererile dvs.

Exista aici juristi care ne/va pot ajuta, nu ramane decat sa cereti ajutorul.
Multumes pentru rabdare, succes si zile mai bune va doresc.
mai nene alea 2 salarii s-au eliminat din 3 iulie 2010
Axell, de unde ai baza legala ca nu se mai dau cele 2 solde pana la varsta standard de pensionare?
eu am iesit la pensie militar in iunie 2010 si am luat cele 2 salarii dar dupa conf 263/2010 se dau salarii numai ptr invaliditate celelalte nu
0727219818
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2012
ContSters49632, utilizator
multumesc axell. eu am iesit in nov 2011 medical adk cu grad de invaliditate si cu drept de pensie de invaliditate.

Alte discuții în legătură

A primit cineva ajutoare la iesirea la pensie din structurile mai? dagruve dagruve Va rog sa-mi raspunda cineva daca a primit,sau urmeaza sa primeasca ajutoare la iesirea la pensie de invaliditate din politie in 2011conf Legii 284 Sectiunea ... (vezi toată discuția)
Sunt politist pensionar, am dreptul la salarii compensatorii plus cele 2 salarii anual pana la implinirea varstei standard de pensionare? VIO389 VIO389 Sunt politist pensionar cu pensie de invaliditate gradul2,trecut in rezerva/incetat raporturile de serviciu la data de 07.12.2011,am dreptul la salariile ... (vezi toată discuția)