avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cheltuieli individuale?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cheltuieli individuale?

Buna seara, vreau sa ridic o problema, si anume legata de o anumita suma care mi-a fostintrodusa in cuantumul intretinerii la rubrica ,,cheltuieli individuale".Este vorba despre contravaloarea taxei de inscriere privilegiu imibiliar asupra apartamentului meu de catre asociatia de proprietari pt neplata intretinerii la timp, fapt pt care mi s-a intentat si proces in acest sens.Intrebarea mea este : Este legal si unde este mentionat lfaptul ca aceasta suma poate fi introdusa in cuantumul intretinerii inainte de o hotarare definitiva si irevocabile a unei instante de judecara, avand in vedere ca nici macar nu mia ajuns citatie acsa pentru primul termen?
As aprecia un raspuns cat mai legal posibil si va multumesc pentru atentia acordata.
Cel mai recent răspuns: valitinu , utilizator 11:21, 26 Ianuarie 2012
@vali84

Daca doriti sa aplica principiul nevinovatiei hai sa il aplicam cum trebuie.
Lista de plata cu cheltuielile si penalizarile sunt presupuse corecte pana la proba contrarie.
Adica sunt corecte pana nu dovediti dv in instanta si se emite hotarare judecatoreasca.

Si apropo in lege scrie ca este obligatoriu ca dv si fiecare locatar sa plateasca lunar, conform listei de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari.

Legea 230/2007
Art. 46. - Toti proprietarii au obligatia sa plateasca lunar, conform listei de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari, in avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de contributie ce le revine la cheltuielile asociatiei de proprietari, inclusiv cele aferente fondurilor din asociatia de proprietari.


Hg 1588/2007
Art. 32. -
(1) Toti proprietarii au obligatia sa plateasca lunar, conform listei de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari, in avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de contributie ce le revine la cheltuielile asociatiei de proprietari, inclusiv cele aferente fondurilor din asociatia de proprietari
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2012
unlocatar, utilizator
@vali84
nu scrie niciunde ca asociatia de proprietari este obligata sa instituie privilegiu imobiliar inainte de o hotarare definitiva a instantei de judecata ci aceasta masura este pentru protectia financiara a asociatiei de a fi sigura ca isi va recupera banii.....

unde scrie ca nu vei vinde apartamentul:O si ii vei lasa cu "marfa in soare"? pana te da asociatia in judecata si va fi hotararea definitiva si executorie?






@vali84
Imi cer scuze ca raspund asa tarziu, nu am avut acces o perioada la calculator (tarfic, zapezi, lopetzi, activitati)

Desi cred ca v-au raspuns colegii mai sus, va raspund si eu, deoarece parea ca ma intrebati direct.

Privilegiul imobiliar banuiesc ca ati inteles ce face: blocheaza vanzarea unei proprietati.
De ce? Pentru ca in foarte multe cazuri restantierul a vandut si a plecat in lume lasand asociatia cu ochii in soare, platind datoria ramasa tot de catre cei bun platnici.
Darea in judecata nu rezolva aceasta problema, si mai poate si dura cu anii.

Deci legea ii da voie asociatiei sa faca acest demers. Nici o hot.jud. nu ii va spune sa o faca sau nu ii va interzice sa o faca.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2012
arockz, utilizator
In pricipal asigura ipotecarea in favoarea asociatiei si "blocheaza" ipotecarea in favoarea altor banci.
De vandut nu prea putea (au fost unele cazuri) fara adeverinta de la asociatie.
@unlocatar
Adevarat si asta. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Privilegiu MicaCris MicaCris Suntem o asociatie de proprietari si avem un restantier pe care l-am dat in judecata , s-a emis o hotarare. Am dori pentru a ne asigura mai bine sa instituim ... (vezi toată discuția)
Apartament vandut la licitatie de banca octavia69 octavia69 am in asociatie doua apartartamente cu debite f. mari pe care le-am actionat in judecata de anul trecut,dar nu am primit inca nici o hotarare. intre timp,ele ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar UCH UCH Situatia este urmatoarea : un membru al unei asociatii de proprietari, dator la asociatie, a decedat. Apartamentul va fi impartit mostenitorilor : ... (vezi toată discuția)