avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... actiune impotriva Asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

actiune impotriva Asociatiei

Buna dimineata,

Va rog sa ma ajutati cu o indrumare in cazul in proprietarul unui apartament doreste sa actioneze in instanta asociatia de proprietari.

Motivul e ca asociatia a afisat un cuantum neadevarat al sumelor datorate de catre proprietar.
Proprietarul a notificat in scris asociatia ca in 5 zile de la primirea notificarii asociatia sa dea explicatii scrise privind modul de calcul al sumelor afisate, iar daca nu raspunde aceasta se va aprecia ca fiind o recunoastere din partea asociatiei a faptului ca proprietarul respectiv nu datoreaza acele sume. Asociatia nu a raspuns insa de mai bine de doua saptamani.

Ce fel de actiune ar putea promova proprietarul pt a se stabili ca acesta nu datoreaza sumele afisate de asociatie?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:51, 21 Martie 2013
Daca locuiti cumva in sectorul 3 al Capitalei, va pierdeti timpul reclamand ceva la Serviciul pt relatii cu asociatiile.
Intr-un final mi s-a spus ca au mesaj de la conducerea primariei, sa nu se ia de administratori, ca ei sunt oamenii lor la alegeri, ei influenteaza populatia.
Ca urmare nu am rezolvat nimic acolo, decat enervare si dezgust.
Dar mai sunt si cazuri fericite, asa cum citeaza "exuser".
Era bine daca scria numele orasului respectiv, pentru ca evidentia o atitudine de urmat si pt alte primarii.

Si eu ma lupt cu Primaria sector 3 de 8(opt) luni. Prim masurile pe care NU vor sa le ia, de fapt, incurajeaza Munca la Negru si Evaziunea Fiscala. Am facut sesizari si la prefectura si la primministru si degeaba.

Am un administrator neatestat, care refuza sa arate actele, introduce facturi false ptr reparatii, nu depune situatia de A-P, terasa o repara din 3 in 3 ani in acelasi loc etc.
Actiunea in instanta, ptr angajarea unui administrator fara atestat se face impotriva Asociatiei de proprietari sau impotriva Comitetului Executiv si a cenzorilor? Am fost la un avocat dar nu m-a lamurit.

Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2012
Adriantot, moderator
Eu stiam ca activitatea acelui serviciu special din primarie care raspunde de asociatii se ocupa de ceva legat de acele ajutoare pentru care asociatiile pot depune documentatiile proprietarilor. Sau ceva legat de aceste aspecte .
Carturarul a scris:

daca asociatia refuza sa le arate veti avea probleme.

In situatia in care autoritatea in drept solicita prezentarea de acte,este cam de crezut ca asociatia de proprietari refuza sa dea curs,nu de lata dar se pot dispune sanctiuni concret si efective impotriva presedintelui de asociatie
@euvera
Daca aveti administrator neatestat ,intrebarea fireasca este cum a fost angajat?
Daca introduce facturi false,nu depune situatii,etc,culpa nu apartine exclusiv acestuia,ci inclusiv cenzorului/comisiei de cenzori,presedintelui si comitetului executoiv care tolereaza si favorizeaza incalcarea prevederilor legale
Daca intentionati sa formulati actiune in instanta impotriva administratorului de imobil,nu aveti sanse de reusita pentru ca nu sunteti parte in contractul juridic incheiat strict intre administrator si asociatia de proprietari
Conform art 17 lit g din HG nr 1588/2007 comitetul executiv al asociatiei de proprietari are atributii
pentru realizarea scopului si a activitatilor asociatiei de proprietari,angajeaza si demite personalul necesar,incheie si reziliaza contracte cu persoane fizice /juridice

administratorul este vechi de 15 ani; este angajat cu conventie civila.
deci sa inteleg ca trebuie sa chem in instanta comitetul executiv?
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2012
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Lista de intretinere Elenapusa Elenapusa Cand 2 luni la rand (ianuarie 2016 si februarie 2016) listele de intretinere sunt scrise de mana administratorei, si afisate la avizier fara semnatura ... (vezi toată discuția)
Tabel intretinere serban_alin85 serban_alin85 De ceva timp la noi se afiseaza tabelul de intretinere fara sa fie semnat de catre cineva (administrator, presedinte, cenzonr) iar in acest tabel nu este ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari pe 37 blocuri cu 1350 apartamente SCLIPEINICU SCLIPEINICU Activa din ianuarie 2013 Adunarea generala hotareste plata unei taxe lunare fixe,alege comitetul executiv,alege comisia de cenzori,se stabileste cine este ... (vezi toată discuția)