avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... rog indrumare pentru verificarea unei asociatii de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

rog indrumare pentru verificarea unei asociatii de proprietari

Buna ziua,
Am primit o solicitare pentru a verifica corectitudinea din actele unei asociatii de proprietari. Probleme este ca nu am mai activat in acest domeniu si nu cunosc miscarea documentelor primare si justificative in asociatie. Ca sa ajungi la situatia activului si pasivului trebuie sa verifici baza. As aprecia orice ajutor. Mentionez ca am cunostinte de contabilitate financiara si mai stiu ca la asociatii evidenta se tine in partida simpla. Pot refuza acst angajament dar a devenit o provocare pentru mine sa aflu mai multe despre acest aspect.
Ca la orice contabilitate se porneste de la o situatie existenta la inceputul fiecarei luni. OK
Pe 01.01.N furnizorul de servicii de termoficare emite o factura in suma de X ron. Aceasta factura se inregistreaza intr-un registru probabil... Pana aici mi-am format o parere. Mai departe este ceata.
Cel mai recent răspuns: teodora2 , utilizator 09:26, 8 Februarie 2012
MULTUMESC, am inteles.
Teodora
teodora2 a scris:

Dupa acesta operatiune am total A=60.800-10.000=70.800
total P=60.800-10.000=70.800 si este corect
Actele de plata pentru luna in curs nerepartizate se vor repartiza in luna urmatoare probabil si ele nu vor influienta in nici un fel echilibrul de mai sus.
FONDUL DE RULMENTinsa nu stiu cum sa-l tratez: este in P. Ar trebui sa fie o datorie a societatii dar stai! aici spune SOLDUL:hammer: adica ce a mai ramas din el.

Va grabiti, probabil, si faceti greseli de matematica asa cum sunt cele scrise mai sus: 6-1=7.
Fondul de rulment se evidentiaza in pasiv atat cat rezulta din adunarea sumelor depuse de fiecare proprietar. Indiferent ce cheltuieli face asociatia, daca are in casa sau in banca vreun leu, furnizori achitati sau nu, restante de incasat, alte fonduri, alti debitori, alti creditori...., fondul e rulment este cel depus de fiecare proprietar. Fondul de rulment nu scade si nu creste in fiecare zi sau in fiecare luna prin efectuarea de plati sau incasari de la proprietari, decat daca proprietarii au depus ceva in fondul de rulment sau daca asociatia a returnat vreunui proprietar o parte din fondul de rulment, conform legii. Altfel fondul de rulment ramane acelasi luna de lunja si an de an indiferent ce alte plati sau incasari are asociatia.
6-1=7 corect!
:dance3:Multumesc, IAR am inteles,deocamdata,
Teodora
Interventie moderator

@ogra, daca cititi topicul in intregime veti vedea ca @teodora2 este un expert-contabil.
Despre ce vorbim aici? Fiecare domeniu/ meserie/ ramura de activitate are dedesupturi si situatii specifice. Si doamna incearca sa se puna la punct cu aceste situatii deosebite ale asociatiilor. Sau aveti impresia ca prin simplu fapt ca esti contabil trebuie sa stii pe derost toata contabilitatea? Cine ar trebui sa fie cenzor dupa parerea Dvs.? Ministru finantelor?

:offtopic: Aveti atitudine cel putin de atac la persoana, ca sa nu spun misogina prin "trimiterea la cratita".
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
arockz, utilizator
Arockz.Va respect, dar un expert contabil care cauta un mod de rezolvare pe un forum unde dau cu parea tot feluri de persoane ne avizate sa si vada de treaba lui. Daca prin hotararea lui ca ne specialist in domeniu va ruina definitf un amarat de restantieri al asociatiei.

Alte discuții în legătură

Activ-pasiv... si altele yaguaro_1st yaguaro_1st Prietena mea m-a rugat sa o ajut cu actele asociatiei. Cunosc ceva teorie, m-am intersectat cu acest domeniu dar imi dau seama ca am cateva nelamuriri acum, ... (vezi toată discuția)
Balanta activ-pasiv asociatii proprietari pante pante Cu ceva timp in urma, radet a emis doua facturi pentru plata in aceeasi luna calendaristica, de ex. pentru decembrie si ianuarie. Acestea au fost prinse drept ... (vezi toată discuția)
Situatia elementelor de activ si pasiv la o asociatie de proprietari alenka alenka 1.Soldul la casa si la banca il iau pe cel din 30.06.2013? 2.La sume neachitate de proprietarii din asociatie pt.lista de plata curenta -asta inseamna cei ... (vezi toată discuția)