avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cei de la Distrigaz au oprit alimetarea cu gaze in tot ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cei de la Distrigaz au oprit alimetarea cu gaze in tot blocul!!!

Aseara am ajuns, dupa multa vreme, in garsoniera mea. Am intrat in bucatarie si, surpriza: mirosea a gaz. La mufa care porneste din coloana principala (si trece si prin bucataria din garsoniera vecinei) se auzea cum susura ceva. Am verificat si era vorba despre o scurgere de gaze. Am anuntat in aceasta dimineata Distrigazul ca am o problema la coloana (teava) de gaze. Au venit, au inchis gazele in tot blocul, apoi au plecat. X-( Am fost sfatuiti sa sunam la o firma autorizata sa instaleze/modifice (...) tevile de gaz. Dupa multe telefoane, staruinte, etc. am fost avertizata de catre un domn instalator ca defectiunea pe care am semnalat-o eu Distrigazului trebuie remediata pe cheltuiala Asociatiei de Proprietari (Locatari) pentru ca locul unde s-a detectat fisura (sau ce o fi) face parte din "partile comune". Doamna Administrator nici nu a vrut sa auda. Desi au venit toti vecinii din bloc la usa noastra, nu vad de ce as plati ceva ce trebuie suportat de Asociatie, mai ales ca nu este deloc ieftina interventia. Vreau sa stiu daca exista printre dvs. o persoana care sa imi poata furniza lamuriri referitoare la partile comune dintr-un bloc, cheltuieli suportate de asociatii, legi, acte, etc.
Am gasit Legea 230/2007, dar nu se stipuleaza nicaieri nimic concret.

Astept sugestii si informatii.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters61266 , utilizator 21:24, 3 Noiembrie 2008
Lucrurile sunt simple, din pacate oamenii le complica inutil, pentru ca in cazul Dv. aceasta este o defectiune intervenita in regim de urgenta, nu o reparatie de amploare pentru care v-ar trebui semnaturile colocatarilor de pe coloana respectiva. Interesati-va la DISTRIGAZ (cu titlu de informatie) cat costa acea reparatie si, vorba cuiva de pe acest forum, luati legea 230 si dati-i in cap administratorei cu ea ca sa-si bage mintile-n cap. Este o reparatie care trebuie suportata de toti locatarii impartita pe cota-parte. Fac pariu ca revine fiecaruia o suma foarte mica. Si la urma-urmei puteti face apel la argumentul "cuvantul ei impotriva cuvantului Dv." De ce ar avea ea dreptate si nu Dv.?Daca vecinii doresc gaz la bucatarie atunci n-au decat sa faca presiuni asupra administratorei sa dea banii pentru reparatie. Si chemati DISTRIGAZUL, sunt cei mai in masura sa va rezolve reparatia si o fac contra-cost. Asta o spun pentru cei care nu stiu acest lucru.
Teava verticala face parte din proprietatea comuna (Legea 230/2007) si aceste reparatii trebuie suportate de toti proprietarii pe cota-parte. Daca nu s-ar proceda asa, atunci defectiunea la orice fel de teava verticala (gaz, apa, caldura) ar fi suportata de proprietarul in casa caruia s-ar fi intamplat, ceea ce ar fi o atitudine abuziva din partea administratorului si o neaplicare a legii.
doamna elga ...
ori cititi din doua in doua rinduri, ori sinteti rau intentionata ... nu mai trimiteti oamenii pe drumuri la distrigaz ca sa obtina niste informatii pe care nu le va primi
DISTRIGAZ NU MAI EFECTUEAZA LUCRARI DE REPARATII LA INSTALATIILE INTERIOARE DE ANI DE ZILE. ODATA CE NU MAI EFECTUEAZA ASTFEL DE INTERVENTII, NU AU CUM SA DEA O ASTFEL DE INFORMATII
in acest scop trebuie ca solicitantii sa obtina niste informatii pe care nu le vor obtine de la distrigaz, ci numai de la o firma autorizata ANRE (ANRGN). iar pentru a obtine lista firmelor autorizate nu este necesara deplasarea la sediiile distrigaz, ci se poate accesa site-ul [ link extern ]
in ceea ce priveste calculul cotei parti, se pare ca nu sinteti consecventa in promovarea propriilor idei:
odata spuneti ca se calculeaza pentru fiecare coloana in parte (cazul reparatiei acoperisului), iar aici spuneti ca se calculeaza la toti proprietarii. poate ar fi cazul sa va hotariti odata, ca sinteti de neinteles. probabil ca dati raspunsurile dupa cum va convin dvs:P
D-le Felix, eu nu trimit oamenii pe drumuri...se poate da si un telefon si vor fi lamuriti mult mai bine decat ii putem noi lamuri, nu sunt rau-intentionata, nu am stat sa detaliez cum se face sau cum se POATE face impartirea pe cote-parti a unei cheltuieli referitoare la proprietatea comuna, doar am enuntat principiul.
Va rog, de-acum inainte, nu mai intrati cu mine in disputa pentru ca nu va voi mai raspunde nici direct, nici indirect. Nu sunteti detinatorul adevarului suprem si nu sunteti nici in masura sa-mi dati lectii. Raspundeti oamenilor care intreaba ceva si nu mai contrati parerile altora, chiar daca suntem pe un forum. Cel putin in ce ma priveste eu nu va voi mai raspunde.
elga50 a scris:

D-le Felix, eu nu trimit oamenii pe drumuri...se poate da si un telefon si vor fi lamuriti mult mai bine decat ii putem noi lamuri, nu sunt rau-intentionata, nu am stat sa detaliez cum se face sau cum se POATE face impartirea pe cote-parti a unei cheltuieli referitoare la proprietatea comuna, doar am enuntat principiul.
Va rog, de-acum inainte, nu mai intrati cu mine in disputa pentru ca nu va voi mai raspunde nici direct, nici indirect. Nu sunteti detinatorul adevarului suprem si nu sunteti nici in masura sa-mi dati lectii. Raspundeti oamenilor care intreaba ceva si nu mai contrati parerile altora, chiar daca suntem pe un forum. Cel putin in ce ma priveste eu nu va voi mai raspunde.
s-o credeti dvs ca distrigaz da informatii prin telefon despre firmele autorizate.
cit priveste ADEVARUL SUPREM, se pare ca dvs ati reusit sa intrati deja in posesia lui, neexistind niciun subiect la care sa nu va dati cu parerea, mai mult sau mai putin eronat . in cazul de fata ati dat un raspuns total eronat. lucrez la distrigaz si stiu care sint instructiunile conducerii franceze (nemtii au procedat la fel) referitoare la informatiile catre utilizatori, asa ca nu mai puneti lumea in incurcatura punindu-i pe drumuri sau sa dea telefon inutil la sediul distrigaz.
am afisat un link in care oricine poate gasi o firma AUTORIZATA ANRE(ANRGN) din orice oras, pentru a evita orice timp pierdut cu drumul sau telefonul
Ideea principala este ca doamna administratoare vrea ca eu, impreuna cu tatal meu, sa ne ocupam atat de rezolvarea problemei, cat si de cheltuieli. Nu a vrut nici macar sa sune la o firma autorizata, i-a zis tatalui meu sa sune. Ori cine suna plateste, nu? Sa sune ea ca de aia e platita, ca sa rezolve treburile blocului. In fisa de constatare de la Distrigaz scrie clar: "defectiune la T coloana 1/2" - localizata inaintea robinetului. Dealtfel, dintre coloana si robinetul meu porneste o teava care o alimenteaza si pe vecina. Cum ar putea sa imi zica cineva ca e defectiunea la mine, pentru ca trece coloana prin bucataria mea? Daca este in partea mea, de acord, platesc reparatia, dar nu ma intereseaza de unde ii trage gaz vecinei care se alimenteaza din coloana care trece pe la mine prin casa. Tine o coloana intreaga fara gaz ca asa vrea ea. Am lasat numarul de telefon ca sa fim contactati in momentul in care vor chema echipa de reparatii. (Noi nu locuim acolo.) Ne-am trezit sunati de vecini care intreaba cand dam noi drumul la gaze. In zadar le explicam ca nu e vina noastra... Maine-poimaine se implineste o saptamana de cand oamenii de pe coloana noastra din bloc nu au gaze. Cum poate fi trasa la raspundere administratoarea si ce putem face ca sa nu mai fim pusi in situatii penibile cu vecinii?

Alte discuții în legătură

Inchidere conducta gaz- cine plateste reparatia? Gina Iordan Gina Iordan Buna ziua, Am cumparat recent un apartament si vineri seara am constat ca teava de gaze din apartament se misca foarte rau un perete. Cu gandul de a preveni ... (vezi toată discuția)
Reparatie teava gaze elenazan elenazan Blocul nostru a fost prevazut din constructie cu instalatii de gaze separate pt.fiecare apartament,fiecare are contract cu firma de gaze.S-a constatat o ... (vezi toată discuția)
Avarie la teava comuna de apa calda 0746552334 0746552334 Sunt un proprietar de apartament din Constanta si am o avarie la teava comuna de apa calda ,in spatiul apartamentului meu .I-am adus la cunostinta faptic ... (vezi toată discuția)