avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cei de la Distrigaz au oprit alimetarea cu gaze in tot ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cei de la Distrigaz au oprit alimetarea cu gaze in tot blocul!!!

Aseara am ajuns, dupa multa vreme, in garsoniera mea. Am intrat in bucatarie si, surpriza: mirosea a gaz. La mufa care porneste din coloana principala (si trece si prin bucataria din garsoniera vecinei) se auzea cum susura ceva. Am verificat si era vorba despre o scurgere de gaze. Am anuntat in aceasta dimineata Distrigazul ca am o problema la coloana (teava) de gaze. Au venit, au inchis gazele in tot blocul, apoi au plecat. X-( Am fost sfatuiti sa sunam la o firma autorizata sa instaleze/modifice (...) tevile de gaz. Dupa multe telefoane, staruinte, etc. am fost avertizata de catre un domn instalator ca defectiunea pe care am semnalat-o eu Distrigazului trebuie remediata pe cheltuiala Asociatiei de Proprietari (Locatari) pentru ca locul unde s-a detectat fisura (sau ce o fi) face parte din "partile comune". Doamna Administrator nici nu a vrut sa auda. Desi au venit toti vecinii din bloc la usa noastra, nu vad de ce as plati ceva ce trebuie suportat de Asociatie, mai ales ca nu este deloc ieftina interventia. Vreau sa stiu daca exista printre dvs. o persoana care sa imi poata furniza lamuriri referitoare la partile comune dintr-un bloc, cheltuieli suportate de asociatii, legi, acte, etc.
Am gasit Legea 230/2007, dar nu se stipuleaza nicaieri nimic concret.

Astept sugestii si informatii.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters61266 , utilizator 21:24, 3 Noiembrie 2008
corinacarstoiu a scris:

=D> Ce bine banuiti! Acest lucru ni l-a spus presedintele si noua: ca el este doar de fatada... [...] Cum o oblig pe administratoare sa isi ia in serios menirea?
in primul rind ar trebui ca lucrurile sa intre pe fagasul normal in asociatie ... presedintele sa-si indeplineasca rolul de presedinte, iar administratorul sa-si vada de lungul nasului, si sa nu uite ca este angajat al comitetului executiv, al carui presedinte este chiar presedintele asociatiei (cf legii 230/2007)
cu alte cuvinte, daca stampila se afla in posesia administratoarei sa o predea presedintelui, comitind o ilegalitate. iar presedintele sa puna piciorul in prag, nemaipermitind administratoarei sa-si faca de cap, demitind-o in sedinta comitetului executiv, daca mai comite abuzuri.
Am discutat cu o doamna foarte amabila care si-a amintit de mine (a spus ca tot dumneaei a preluat si sesizarea) si mi-a spus clar: din moment ce nu am centrala proprie, teava este a blocului

din cite am inteles, este vb despre coloana blocului. deci, indiferent ca ati fi avut sau nu centrala termica, teava comuna este tot a blocului. pentru centrala ar fi trebuit sa aveti instalatie si contorizare separata la gaze

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere conducta gaz- cine plateste reparatia? Gina Iordan Gina Iordan Buna ziua, Am cumparat recent un apartament si vineri seara am constat ca teava de gaze din apartament se misca foarte rau un perete. Cu gandul de a preveni ... (vezi toată discuția)
Reparatie teava gaze elenazan elenazan Blocul nostru a fost prevazut din constructie cu instalatii de gaze separate pt.fiecare apartament,fiecare are contract cu firma de gaze.S-a constatat o ... (vezi toată discuția)
Avarie la teava comuna de apa calda 0746552334 0746552334 Sunt un proprietar de apartament din Constanta si am o avarie la teava comuna de apa calda ,in spatiul apartamentului meu .I-am adus la cunostinta faptic ... (vezi toată discuția)