avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cei de la Distrigaz au oprit alimetarea cu gaze in tot ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cei de la Distrigaz au oprit alimetarea cu gaze in tot blocul!!!

Aseara am ajuns, dupa multa vreme, in garsoniera mea. Am intrat in bucatarie si, surpriza: mirosea a gaz. La mufa care porneste din coloana principala (si trece si prin bucataria din garsoniera vecinei) se auzea cum susura ceva. Am verificat si era vorba despre o scurgere de gaze. Am anuntat in aceasta dimineata Distrigazul ca am o problema la coloana (teava) de gaze. Au venit, au inchis gazele in tot blocul, apoi au plecat. X-( Am fost sfatuiti sa sunam la o firma autorizata sa instaleze/modifice (...) tevile de gaz. Dupa multe telefoane, staruinte, etc. am fost avertizata de catre un domn instalator ca defectiunea pe care am semnalat-o eu Distrigazului trebuie remediata pe cheltuiala Asociatiei de Proprietari (Locatari) pentru ca locul unde s-a detectat fisura (sau ce o fi) face parte din "partile comune". Doamna Administrator nici nu a vrut sa auda. Desi au venit toti vecinii din bloc la usa noastra, nu vad de ce as plati ceva ce trebuie suportat de Asociatie, mai ales ca nu este deloc ieftina interventia. Vreau sa stiu daca exista printre dvs. o persoana care sa imi poata furniza lamuriri referitoare la partile comune dintr-un bloc, cheltuieli suportate de asociatii, legi, acte, etc.
Am gasit Legea 230/2007, dar nu se stipuleaza nicaieri nimic concret.

Astept sugestii si informatii.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters61266 , utilizator 21:24, 3 Noiembrie 2008
Parerea mea este ca atunci cand va vor suna vecinii sa le spuneti ca asteptati telefon de la administratora sa va cheme cand vin cei chemati de ea sa repare teava. Pana atunci....cu parere de rau, dar sa nu va mai deranjeze pe Dv. pentru ca nu aveti de gand sa va ocupati de problema....si inchideti telefonul. Si gata!
fiind vorba de o defectiune la teul din coloana de distributie a instalatiei de gaze naturale, aceasta face parte din partile comune ale asociatiei, deci ... asociatia trebuie sa contacteze o firma AUTORIZATA de catre ANRE (ANRGN) pentru efectuarea reparatiei in cauza, urmind ca aceste cheltuieli aferente sa fie impartite conform legislatiei in vigoare, de catre toti proprietarii. incercati sa contactati totusi pe cei din comitetul executiv al asociatiei si sa le expuneti acest punct de vedere, punindu-le in vedere faptul ca administratoarea incalca legea si nici nu-si indeplineste atributiile pentru care este remunerata de catre asociatie, ea indeplinind acest rol prin bunavointa comitetului executiv, singurul in masura sa angajeze si sa demita personalul platit de catre asociatie (cu exceptia hotaririlor luate in adunarea generala)
dealtfel, presedintele trebuie sa convoace comitetul executiv ca sa ia masuri in privinta acestei situatii de fapt, si sa ia masurile de rigoare. nu stiu de ce, dar banuiesc faptul ca stampila ( ILEGAL ) se afla in posesia administratoarei, iar presedintele are acolo un rol decorativ, ca si comitetul executiv, sper sa ma insel totusi in privinta asta si sa vi se rezolve problema intr-un cadru legal
=D> Ce bine banuiti! Acest lucru ni l-a spus presedintele si noua: ca el este doar de fatada... Doamna cenzor stie care e situatia si a fost de acord, la inceput, cu plata reparatiei. Acum se pare ca nu mai este. Acolo nu am locuit niciodata, nu cunosc pe nimeni, iar administratoarea face legea in bloc. Imi pare sincer rau pentru cei afectati de intreruperea gazului, :sorry: dar fiind vorba de o reparatie costisitoare ce nu cade in sarcina mea, nu vad de ce as suporta eu costurile. Cum o oblig pe administratoare sa isi ia in serios menirea?
Am sunat la Primarie sa vad ce pot face pentru a rezolva problema. Mi-au spus sa cer o constatare in care sa se specifice ca defectiunea nu a fost provocata de mine. Am sunat apoi la Distrigaz. Am discutat cu o doamna foarte amabila care si-a amintit de mine (a spus ca tot dumneaei a preluat si sesizarea) si mi-a spus clar: din moment ce nu am centrala proprie, teava este a blocului. Asociatia trebuie sa o repare. In seara asta depun o cerere la Presedinte. :) Il rog sa o inregistreze si vad apoi ce se mai intampla.

Multummesc Elga si Felix pentru implicare si pentru amabilitatea de a ma sfatui.

Toate cele bune,
Corina
Succes!! Si asteptam vesti.....bune:D

Alte discuții în legătură

Inchidere conducta gaz- cine plateste reparatia? Gina Iordan Gina Iordan Buna ziua, Am cumparat recent un apartament si vineri seara am constat ca teava de gaze din apartament se misca foarte rau un perete. Cu gandul de a preveni ... (vezi toată discuția)
Reparatie teava gaze elenazan elenazan Blocul nostru a fost prevazut din constructie cu instalatii de gaze separate pt.fiecare apartament,fiecare are contract cu firma de gaze.S-a constatat o ... (vezi toată discuția)
Avarie la teava comuna de apa calda 0746552334 0746552334 Sunt un proprietar de apartament din Constanta si am o avarie la teava comuna de apa calda ,in spatiul apartamentului meu .I-am adus la cunostinta faptic ... (vezi toată discuția)