avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sesizare ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sesizare ITM

buna ziua,
am facut o sesizare la ITM deoarece angajatorul unde am lucrat timp de 2 ani nu mi-a incheiat cartea de munca. cred ca face acest lucru deoarece nu am stat in preaviz, asta deoarece se purta urat cu cei care isi dadeau demisia si nu am vrut sa am parte de acest tratament. am trimis demisia prin posta (recomandata) cu data de 29 sept iar pe 21 oct am facut sesizarea la ITM. vreau sa stiu : 1) daca am dreptul de a solicita informatii la ITM in legatura cu sesizarea mea deoarece acolo mi s-a spus ca nu si ca trebuie sa astept raspuns prin posta? 2) ce pot face ca angajatorul sa nu imi incheie contractul de munca pt indisciplina deoarece la alti colegi asa a incheiat ?
va multumesc
Ultima modificare: Joi, 30 Octombrie 2008
georginhio, utilizator
Cel mai recent răspuns: leticia , utilizator 14:52, 5 Noiembrie 2009
Bunu ziua,
Am nevoie de putin ajutor.
Am fost data in somaj din august dar inca nu am reusit sa fac dosarul de somaj.
Nu am primit inca cartea de munca pentru ca nu mi s-a platit somajul.
Pot sa-mi platesc singura somajul si sa depun odata dosarul?
Si in ceea ce priveste adeverinta pentru somaj privind baza de calcul, pot sa o iau de la somaj pentru ca daca ii astept pe cei de la servici sa o primesc cred ca ma prinde pensia din urma.
Va multumesc.
buna ziua,
Daca ma poate lamuri cineva cum este cu somajul.
Ar trebui sa fiu in somaj dar inca nu mi s-a dat cartea de munca si nici somajul nu s-a platit.
Mi s-a incheiat CIM in 31.08.09 iar somajul cred ca nu este platit de prin martie aprilie 2009.
Am vreo sansa sa depun dosarul?
1. Mergeti la ITM sa va recuperati carnetul de munca.
2. Puteti depune dosarul in termen de 12 luni de la incetarea CIM.
3. Rugati pe angajator sa plateasca numai pentru dvs. contributia la somaj.
4. Daca nu plateste il puteti da in judecata pe angajator.
In primul rand va multumesc.
Am fost la ITM si asa cum m-am asteptat nu am rezolvat nimic.D-na inspector este foarte expeditiva.M-a intrebat numarul de dosar lucru pe care nu am de unde sa-l stiu.I-am spus firma si mi-a raspuns ca are vreo 20 de carnete si ca asteapta pe cineva de la firma sa rezolve nu stiu ce probleme.
Sa stiti ca m-am gandit sa-mi platesc singura somajul numai sa scap odata de asteptarea asta dar nu se poate.
Inca o problema, eu nu sunt din Bucuresti. Mi-am facut viza de flotant acum 2 luni.Pot depune dosarul la Bucuresti sau in localitatea de domiciliu?
Daca aveti viza de flotant pe Bucuresti puteti depune dosarul la Bucuresti.
Din nefericire nu aveti cum sa platiti dvs ceea ce nu a platiti angajatorul. Puteti insa sa chemati in instanta angajatorul pentru nerespectarea obligatiilor contractuale si puteti cere daune.

Alte discuții în legătură

Demisie! georgika georgika Buna ziua, as avea s eu nevoie de putina indrumare..niste rasp ,va rog :) Astazi`13-09-2010` mi-am dat demisia ,mai tarziu,am sunat la firma sa ma ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la somaj in cazul demisiei? Catalina Dodenciu Catalina Dodenciu Buna ziua.Eu am demisionat de curand deoarece in perioada in care am lucrat(4 luni) nu am primit decat un salariu.mi am dat demisia fara preaviz deoarece ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa mi inchei un contract de munca fara sa imi dau demisia dupa c am fost data afara?si daca am dreptul la preaviz dupa 1.7ani vechime danusia_casablanca danusia_casablanca C pot sa va intreb este k,dupa 1 an si 7 luni cu carte de munk,am fost data afara,neavand preaviz si nici vreo sansa la locul de munk pt a sta acele 4 ore de ... (vezi toată discuția)