buna ziua,
am facut o sesizare la ITM deoarece angajatorul unde am lucrat timp de 2 ani nu mi-a incheiat cartea de munca. cred ca face acest lucru deoarece nu am stat in preaviz, asta deoarece se purta urat cu cei care isi dadeau demisia si nu am vrut sa am parte de acest tratament. am trimis demisia prin posta (recomandata) cu data de 29 sept iar pe 21 oct am facut sesizarea la ITM. vreau sa stiu : 1) daca am dreptul de a solicita informatii la ITM in legatura cu sesizarea mea deoarece acolo mi s-a spus ca nu si ca trebuie sa astept raspuns prin posta? 2) ce pot face ca angajatorul sa nu imi incheie contractul de munca pt indisciplina deoarece la alti colegi asa a incheiat ?
va multumesc
asta stiu dar problema e ca adeverinta cu baza de calcul trebuie sa mi.o trimita cei de la amofm bucuresti pt ca firma e de acolo si apoi pot sa.mi depun dosarul aici. intrebarea e daca aceasta adeverinta se poate trimite prin posta.
Adeverinta cu stagiul de cotizare de la ajofm Bucuresti se solicita prin corespondenta de catre ajofm din localitatea in care depuneti dosarul de somaj. Sunt obligati sa solicite aceasta adeverinta. Singura problema este ca fiind vorba de bugetari totul se desfasoare lent pana la deloc aceste corespendente si aveti ocazia sa depuneti dosarul mai tarziu de 30 zile pentru a se asigura continuitatea intre indemizatia de somaj si salriul ( ultimul de la socitate). Prin posta ati putea avea acelasi rezultat. Personal este cel mai sigur mod de obtinere a acestei adeverinte cu stagiul de cotizare.
O tampenie, dar asta este birocratia in Romania. Sunt prea preocupati de marirea propriul salariu ca sa mai munceasca
Cu putina bunavointa, AJOFM Vaslui poate suna la AMOFM Bucuresti (colegii lor) si sa-i roage sa le puna adeverinta prin fax sau e-mail. O fi asa de greu?!
Nici nu ar trebui adeverinta deoarece firmele isi depun declartiile la ajofm, adica agentia are datele respective, solicitatarea ca adeverinta sa o aduca slariatu este o aiureala/birocratie nejustificata.Solicitati prin posta (desi electronic exista legatura intre toate agentiile teritoriale si agentia nationala) si daca in 30 de zile nu primiti raspuns dati in judecata anofm/ajofm.
Demisie!
georgika
Buna ziua,
as avea s eu nevoie de putina indrumare..niste rasp ,va rog :)
Astazi`13-09-2010` mi-am dat demisia ,mai tarziu,am sunat la firma sa ma ... (vezi toată discuția)