avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sesizare ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sesizare ITM

buna ziua,
am facut o sesizare la ITM deoarece angajatorul unde am lucrat timp de 2 ani nu mi-a incheiat cartea de munca. cred ca face acest lucru deoarece nu am stat in preaviz, asta deoarece se purta urat cu cei care isi dadeau demisia si nu am vrut sa am parte de acest tratament. am trimis demisia prin posta (recomandata) cu data de 29 sept iar pe 21 oct am facut sesizarea la ITM. vreau sa stiu : 1) daca am dreptul de a solicita informatii la ITM in legatura cu sesizarea mea deoarece acolo mi s-a spus ca nu si ca trebuie sa astept raspuns prin posta? 2) ce pot face ca angajatorul sa nu imi incheie contractul de munca pt indisciplina deoarece la alti colegi asa a incheiat ?
va multumesc
Ultima modificare: Joi, 30 Octombrie 2008
georginhio, utilizator
Cel mai recent răspuns: leticia , utilizator 14:52, 5 Noiembrie 2009
as putea face o sesizare la itm bucuresti prin e mail? as avea vreo sansa sa mi se raspunda?
"No chance"? :) Ba da, toate institutiile din subordinea Ministerului Muncii raspund sesizarilor trimise prin e-mail.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
1. ITM-ul raspunde la sesizarile primite prin mail si care contin datele de identificare ale petitionarului.

2. Decizia de concediere se contesta in termen de 30 de zile de la data comunicarii acesteia la Tribunalul Judetean in a carui raza aveti domiciliul.
am trimis e mail plus am trimis si sesizare scrisa la itm bucuresti. as avea vreo sansa sa rezolv ceva?
In urma sesizarilor primite, ITM-ul va controla cele spuse de dvs si eventual va stabili un plan de masuri pentru angajator printre care si prezentarea comunicarii adeverintei despre care faceti vorbire in mesajele postate.

Alte discuții în legătură

Demisie! georgika georgika Buna ziua, as avea s eu nevoie de putina indrumare..niste rasp ,va rog :) Astazi`13-09-2010` mi-am dat demisia ,mai tarziu,am sunat la firma sa ma ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la somaj in cazul demisiei? Catalina Dodenciu Catalina Dodenciu Buna ziua.Eu am demisionat de curand deoarece in perioada in care am lucrat(4 luni) nu am primit decat un salariu.mi am dat demisia fara preaviz deoarece ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa mi inchei un contract de munca fara sa imi dau demisia dupa c am fost data afara?si daca am dreptul la preaviz dupa 1.7ani vechime danusia_casablanca danusia_casablanca C pot sa va intreb este k,dupa 1 an si 7 luni cu carte de munk,am fost data afara,neavand preaviz si nici vreo sansa la locul de munk pt a sta acele 4 ore de ... (vezi toată discuția)