avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Actionat in instanta de CARPATICA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Actionat in instanta de CARPATICA

Buna ziua, am fost dat in judecata de [EDITAT] pentru un accident produs din culpa mea cu ceva timp in urma. Am sa incerc sa fac o relatare simpla a celor intamplate: Ma aflam pe strada x iar in urma unei derapari pe un slau inghetat am lovit o masina parcata regulamentar pe partea dreapta. Nu m-a rabdat inima sa plec pur si simplu si am luat legatura cu proprietarul care a fost de acord sa incheiem o constatare amiabila. Respectivul si-a reparat masina prin casco urmand ca societatea de asigurari Casco sa isi recupereze prejudiciul de la asiguratorul meu [EDITAT]. A avut loc un proces in instanta care s-a finalizat cu succesul firmei Casco. Ulterior [EDITAT] s-a indreptat impotriva mea (eu fiind asigurat la ei [EDITAT]). Maine trebuie sa ma prezint la tribunal in acest proces, va rog ajutatima cu opiniile voastre, eventual sfaturi ce aparare ar trebuii sa abordez, precizez ca nu am bani pentru angajarea unui avocat. Din cate am inteles este vorba de suma de 50 mil lei vechi care imi este imputata mie de cei de la [EDITAT] reprezentand diferenta intre calculele lor de reparatii pentru autovehicolul avariat si costul efectiv al reparatiilor. Astept cu interes raspunsul dumneavoastra. Va multumesc foarte mult!
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2012
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Cel mai recent răspuns: Hayass , utilizator 22:23, 9 Aprilie 2012
Un detaliu de care ar trebui sa tineti cont este ca .... in cazul in care acestia nu v-au convocat la o conciliere inaintea actiunii din instanta .... ar trebui sa invocati lipsa concilierii prealabile (dovada ramane in sarcina lor) si implicit lipsa calitatii procesuale in urma constatarii acesteia. Astefel actiunea lor in instanta devine nula si sunt obligati ca inainte sa va invite la conciliere.
La tribunal sector 3. Pana acum am fost chemat ca intervenient intre Unica si Carpatica, iar acum dupa ce carpatica a pierdut in fata lui Unica m-au actionat pe mine
10/01/2011 Amână cauza
Solutie: depunere inscrisuri
21/02/2011 Amână cauza
Solutie: PENTRU A SE EFECTUA EXPERTIZA TEHNICA AUTO.
04/04/2011 Amână cauza
Solutie: PENTRU A SE LUA CUNOSTINTA DE EXPERTIZA
16/05/2011 admite cererea
Solutie: Admite cererea având ca obiect pretenţii, cum a fost precizată, formulată de reclamanta S.C. [EDITAT]I SA, cu sediul social în [EDITAT], cu sediul ales pentru comunicarea actelor de procedură la Cabinet de Avocat [EDITAT], din Bucureşti, [EdITAT], în contradictoriu cu pârâta S.C. [EDITAT] SA, prin Reprezentanţa de Despăgubiri Regiunea IV Bucureşti, cu sediul în Bucureşti, Bd. Unirii, nr. 72, sector 3, intervenient forţat fiind ANGHEL FLORIAN, cu domiciliul în Bucureşti, [EDITAT], şi în consecinţă: Obligă pârâta să plătească reclamantei suma de 4335,75 lei reprezentând rest debit principal neachitat, respectiv despăgubirile acordate de reclamantă pentru repararea avariilor autoturismului înmatriculat sub nr. B-65-MZE, suma de 131,98 lei penalităţi de 0,1% pe zi de întârziere de la data scadenţei, 07.11.2010 şi până la data de 29.11.2010, calculată la cuantumul total al debitului şi în continuare, de la data de 29.11.2010, cu penalităţi de întârziere de 0,1% pe zi până la achitarea efectivă a debitului, calculate la debitul rămas neachitat, în cuantum de 4335,75 lei. Obligă pârâta către reclamantă, la plata sumei de 1732,66 lei, reprezentând cheltuieli de judecată. Definitivă. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 16 mai 2011.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2012
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Numarul de dosar...?

jaguarxkr a scris:

La tribunal sector 3. Pana acum am fost chemat ca intervenient intre Unica si Carpatica, iar acum dupa ce carpatica a pierdut in fata lui Unica m-au actionat pe mine
44230/301/2010

Alte discuții în legătură

Intervenient dosar civil! andreicrm andreicrm Buna ziua , Am fost chemat in judecata ca intervenient intr-un dosar civil intre doua societati de asigurari ..am facut un rca,iar intre timp am lovit pe ... (vezi toată discuția)
La apel am fost citat intervenient fortat iar acum la recurs sunt citat intimat joshuaa joshuaa Buna ziua In 2011 am avut un accident fara victime iar eu am fost vinovat. Am facut intelegere amiabila cu celalalt sofer i-am dat asigurarea mea rca(Astra). ... (vezi toată discuția)
Citatie in calitate de intervenient fortat ContSters236702 ContSters236702 Buna ziua. Fiica mea a provocat un accident (a trecut pe rosu), i-a produs daune masinii lovite, fara victime, intelegere amiabila. Conducatorul auto lovite ... (vezi toată discuția)