Buna ziua . Am apelat la serviciile unei companii de consultanta si intermediere pentru contractarea unui imprumut . Pe langa faptul ca serviciile au fost de slaba calitate,si total neprofesionale , la sfarsitul tranzactiei , pe langa suma pe care o convenisem, 250 RON.(Intocmire si depunere documentatie) Respetivul consultant a venit cu pretentia unui comision de intermediere in valoare de 2646 RON , comform unui contract pe care eu nu l-am semnat . Mai mult doamna respectiva nu mi-a cerut nici macar o copie a buletinului , cerinta pe care mi-a facut-o abea dupa terminarea tranzactiei . Mai mult doamna respectiva a inceput cu amenintari . Va citez dintr-un mail trimis de dansa.
" Mi-am dat seama ca nu aveti de gand sa rezolvam problema pe care ati creat-o prin neplata facturii catre (firma dansei). Motiv pentru care va actionam in instanta constituindu-ne parte civila in 2 procese: neplata facturii cu termen scadent depasit (pentru care veti plati penalitati pana la data solutionarii si sentintei judecatoresti, onorariu avocat, taxe de judecata si daune) si refuzul de a semna contractul de consultanta cu societatea noastra (deci incalcarea legii).
Va atasez factura cu actualizari- penalitati la zi, respectiv pana la data de 31 oct 2008; incepand de maine valoare totala a facturii cu penalitati va creste. Va creste in continuu pana la data la care o sa platiti, probabil fortat de instanta- prin executie,
Inca o data va rog sa imi trimiteti copie dupa C.I., altcumva ma simt obligata sa apelez la organele competente. "
As aprecia un sfat profesionist . Va multumesc anticipat
Va multumesc tuturor . Si eu sunt student in anul IV la drept . E adevarat ca nu stiu inca toate lucrurile ce tin de subtilitatea dreptului dar de asa ceva nu am mai auzit . Din ce stiu eu legea partilor il reprezinta contractul ori , din moment ce eu nu am semnat un contract cu ei nu cred ca am vreo obligatie contractuala . O sa astept sa ma cheme in insanta si sper ca se va rezolva totul
Dar creditul l-ati primit? Ati pomenit ceva despre finalizarea tranzactiei... Pe acesti consultanti/brokeri de credite ii platesc bancile carora le aduc clienti.
Daca vreti sa-i faceti o dedicatie "doamnei" consultant, sesizati banca la care v-a intermediat creditul vis-a-vis de comportamentul ei - anexati scrisorile si amenintarile primite...o sa le fiti de mare ajutor pentru evaluarea colaboratorilor pe care si-i aleg.
Am vrut sa dau si eu un raspuns, dar vad ca deja s-au facut cam toate mistourile care se puteau face...
Dar am o problema: daca ei trebuia sa depuna documentatia pentru credit, aceasta documentatie nu includea si copie act de identitate? Ca daca nu l-au depus, nu si-au facut nici treaba asta...
Daca l+au avut sa-l depuna... cat de destept sa fii sa nu-ti opresti si tie una??? :O
In plus, treaba asta suna cam asa: ti-am luat niste bani pentru ceva si acu mai vreau sa-ti mai iau! Asa ca, ia sari mata cu bolitinu la mama si pune destu pi contract... ca io mai vreu 2600 de lei... :))
Mai e ceva in plus la povestea asta sau ati semnat numai intermediere? Sau de fapt nu ati mai semnat si platit nimic? Pentru ca, daca aveti deja un contract semnat, nu le mai trebuie buletinu dv., ca au deja datele!
Cred ca imi scapa ceva!
Dar... poate sunt eu mai grea de cap la final de saptamana si, atunci, spuneti-i ca avocatul dv. nu a crezut ca e necesar sa se deranjeze pentru a raspunde la asa ceva si ca e incorect ce vi s-a adus la cunostinta, ca firma ar trebui sa se constituie... parte responsabila civilmente, mai degraba! :P
Nu am semnat nimic . Eu am intrebat daca este vorba de comision si a zis ca va fi platita de banca , ulterior ridicand pretentia comisionului . Deci practic intre mine si dansa nu e nimic semnat .