avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme companie de consultanțã și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme companie de consultanțã și intermediere financiarã

Buna ziua . Am apelat la serviciile unei companii de consultanta si intermediere pentru contractarea unui imprumut . Pe langa faptul ca serviciile au fost de slaba calitate,si total neprofesionale , la sfarsitul tranzactiei , pe langa suma pe care o convenisem, 250 RON.(Intocmire si depunere documentatie) Respetivul consultant a venit cu pretentia unui comision de intermediere in valoare de 2646 RON , comform unui contract pe care eu nu l-am semnat . Mai mult doamna respectiva nu mi-a cerut nici macar o copie a buletinului , cerinta pe care mi-a facut-o abea dupa terminarea tranzactiei . Mai mult doamna respectiva a inceput cu amenintari . Va citez dintr-un mail trimis de dansa.

" Mi-am dat seama ca nu aveti de gand sa rezolvam problema pe care ati creat-o prin neplata facturii catre (firma dansei). Motiv pentru care va actionam in instanta constituindu-ne parte civila in 2 procese: neplata facturii cu termen scadent depasit (pentru care veti plati penalitati pana la data solutionarii si sentintei judecatoresti, onorariu avocat, taxe de judecata si daune) si refuzul de a semna contractul de consultanta cu societatea noastra (deci incalcarea legii).

Va atasez factura cu actualizari- penalitati la zi, respectiv pana la data de 31 oct 2008; incepand de maine valoare totala a facturii cu penalitati va creste. Va creste in continuu pana la data la care o sa platiti, probabil fortat de instanta- prin executie,

Inca o data va rog sa imi trimiteti copie dupa C.I., altcumva ma simt obligata sa apelez la organele competente. "

As aprecia un sfat profesionist . Va multumesc anticipat
Aha!!
Deci situatia nu e chiar asa de simpla... :D
Pai, firma aia ce a facut pentru dv.? A depus vreun act, ati colaborat sau nu?
Mai intrebasem niste alea mai sus parca... cu actul de identitate etc. Daca vreti raspunsuri...
Practic,a luat legatura cu IFN-ul respectiv,a depus actele. Initial dansa a sustinut ca va fi platita de banca respectiva,ulterior,dupa aprobarea creditului si ridicarea banilor,a ridicat pretentia sumei de 350 plus 150 plus 150 (ultima suma dupa spusele dansei "ceva spaga" ) Apoi dupa 30 de zile , m-a sunat spunandu-mi ca trebuie sa ne intalnim sa semnam contractul si factura,pe care apare acel comision pe care dumneaei nu mi l-a mentionat niciodata.
Va multumesc pentru votul negativ...
Din pacate, nu ne dati date suficiente, asa incat mai bine mergeti la un avocat, poate fata in fata acesta va obtine mai multe date.
In plus, vede si contractul dv de credit etc. Care ba e cu o banca, ba un IFN... :(
Pana la urma, mie nu mi-e nimic prea clar, nici macar chestia cu bulenitul despre care a treia oara ma intreb...
Multa bafta!
Imi cer scuze am tastatura proasta mi se blocheaza tab-ul , nu am vrut . Oricum voi face acest pas . Dumneavoastra nu intelegeti ceva : nu exista nici un contract :) . NU am semnat nimic . Cat priveste catalogarea "IFN"/ "Banca" v-am spus exact ce mi s-a spus si mie . Nu am stiut ca este IFN pana nu am interactionat cu acestia. Oricum acest aspect este prea putin important . Important este ca domnisoara imi cere un comision din senin , in baza unui contract pe care nu l-am semnat, si mai mult ma ameninta :) . Nici mie nu imi este clar daca imi era nu mai apelam la parerea dumneavoastra . Oricum m-am cam lamurit . Tin sa va multumesc tuturor .
Stati putin: dv. nu ati mai primit creditul? :O Nu ati mai luat banii? De ce, nu v-au mai trebuit sau cum?
V-a mai intrebat asta o colega, in pagina trecuta, nu ati raspuns...
Sincer, tare ciudat mi se pare si cusut cu ata colorata...
Cu actul ala de identitate, apa de ploaie, nimic in plus, nu? Multumesc de informatii, cat de clari sa fim daca e a patra oara cand va intreb acelasi lucru si nu-mi raspundeti?
Da, mergeti la un avocat, ca nu mai inteleg nimic... Ba e credit, ba nu spuneti nimic, ba nu e...
:sticktongue:

Alte discuții în legătură

Frauda firma intermediere credite Alberto96 Alberto96 Bună seara, expun următoarea speță: Persoana fizica a încheiat un contract de prestare servicii cu o firma de consultanta juridica și Intermediere ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața am fost la o agenție pt a face un împrumut la care ei a trimis o domnișoară cu mine la ing ... Nico1981 Nico1981 Bună dimineața Nechita Nicoleta sunt și am nevoie de un răspuns .am fost la o agenție New credit pt a face un împrumut la care ei a trimis o ... (vezi toată discuția)
Credit abuziv ifn ContSters467198 ContSters467198 Am achiziționat un produs de pe un magazin online . Produsul era integrat Intr-o campanie \"X rate fara dobânda\" creditul urmând să fie acordat de către ... (vezi toată discuția)