avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Prezenta minorilor la procesul de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Prezenta minorilor la procesul de divort

exista vreo cale prin care fiul meu minor (16 ani) sa participe la procesul de divort?
Cel mai recent răspuns: Eladaela , utilizator 09:20, 6 Februarie 2012
La 16 ani are voie in sala de judecata.
Va multumesc.
As dori sa va mai intreb ceva.Am inteles ca daca tatal lor se opune prezentei lor in sala,instanta nu le va permite sa ramana.Asa este?
nu are motive instanta sa admita asa ceva , respectiv evacuarea din sala este sedinta publica .
Ptr simplul fapt ca tatal lor nu doreste prezenta copiilor in sala.Asta l-ar impiedica sa "se desfasoare" :)
As dori sa mai pun o intrebare(nu am un avocat,iar dumneavoastra m-ati ajutat foarte mult,datorita raspunsurilor pe care le-am primit aici m-am reprezentat fara probleme intr-o actiune prt stabilirea pensiei de intretinere si ptr asta nu pot decat sa va multumesc cu respect).
In cazul in care tatal copiilor specifica in cererea de divort ca este de acord ca minorul sa imi fie incredintat mie,cum se va exercita autoritatea parinteasca?Comun sau doar de catre mine?

Alte discuții în legătură

Divort din culpa comuna cris_deo cris_deo buna seara. va rog sa-mi spuneti daca se poate divorta din culpa comuna chiar daca numai unul dintre soti a facut cerere? Pot sa introduc in actiune textul: \" ... (vezi toată discuția)
Divorț în lipsa acordului uneia dintre părți ContSters57553 ContSters57553 Daca nu vreau sa ii acord divortul sotului meu, acesta poate divorta? (vezi toată discuția)
Divort mihali mihali Buna ziua, Revin cu rugamintea de a ma sfatui cum sa procedez in situatia urmatoare: 1. In cazul in care sotul meu nu doreste sa fie implicat in ... (vezi toată discuția)