avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Prezenta minorilor la procesul de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Prezenta minorilor la procesul de divort

exista vreo cale prin care fiul meu minor (16 ani) sa participe la procesul de divort?
Cel mai recent răspuns: Eladaela , utilizator 09:20, 6 Februarie 2012
Nu am spus ca ar fi trebuit sa ceara divortul din culpa lui,putea sa o faca din culpa comuna,fara motivare(sper ca m-am exprimat corect).Nu pot sa admit nici ce a scris el in cerere.Sunt de acord clar cu divortul,eu nu mai traiesc alaturi de "sotul" meu de aproape doi ani,deci nu am nici un motiv sa nu fiu de acord.Si copiii nu vreau sa ii aduc eu in sala,ei sunt cei care vor sa vina,si cred ca sunt destul de mari ptr asta.Si vor sa fie prezenti tocmai ptr ca se gandesc ca astfel tatal lor se va abtine sa mai spuna si in fata instantei si a celor prezenti in sala porcariile pe care ei le-au auzit deja.
Va multumesc ptr raspuns,si daca ma mai puteti ajuta cu ceva sfaturi,le voi lua in seama.
copii pot sta in sala. cel mare este major, iar cel mic are capacitate de exercitiu restransa....situata mie mi se pare clara, veti divorta oricum, iar sotul va trebui sa plateasca pensie alimentara ( pt. cel major daca-si continua studiile).
Va multumesc ptr raspuns.Am vrut sa stiu daca legal are acest drept si daca tatal lui poate sa ceara instantei sa nu le permita prezenta in sala.Si am motivat si de ce COPIII isi doresc sa fie prezenti alaturi de mine in sala.Si eu am incercat sa ii sfatuiesc sa nu mearga,desi argumentul lor mi s-a parut unul bun:ei cred ca in felul acesta tatal lor,din respect ptr ei,nu va face "circ".
Tot circul la care faceti referire depinde de pozitia dv la proces adica daca sunteti de acord cu divortul sau va opuneti. Daca sunteti de acord, totul e in regula, se va da o hotarare de divort prin acord. In situatia in care va opuneti, si cam asta reiese din postarile dv, sotul care doreste desfacerea casatoriei prin divort va trebui sa demonstreze instantei vina paratului in destramarea relatiilor de familie si aici incepe circul.

@m_ella2005, chiar pe pagina asta mai sus, doamna zice ca e de acord cu divortul, nu e insa de acord ca acest divort sa se pronunte din vina dansei ( a paratei).. asa ca acest circ se poate declansa si daca reclamantul nu doreste un divort prin acord

Alte discuții în legătură

Divort din culpa comuna cris_deo cris_deo buna seara. va rog sa-mi spuneti daca se poate divorta din culpa comuna chiar daca numai unul dintre soti a facut cerere? Pot sa introduc in actiune textul: \" ... (vezi toată discuția)
Divorț în lipsa acordului uneia dintre părți ContSters57553 ContSters57553 Daca nu vreau sa ii acord divortul sotului meu, acesta poate divorta? (vezi toată discuția)
Divort mihali mihali Buna ziua, Revin cu rugamintea de a ma sfatui cum sa procedez in situatia urmatoare: 1. In cazul in care sotul meu nu doreste sa fie implicat in ... (vezi toată discuția)