avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Prezenta minorilor la procesul de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Prezenta minorilor la procesul de divort

exista vreo cale prin care fiul meu minor (16 ani) sa participe la procesul de divort?
Cel mai recent răspuns: Eladaela , utilizator 09:20, 6 Februarie 2012
Depinde cum ati formulat dvs. actiunea , in ce mod ati solicitat ca exercitarea parintesti sa fie exercitata si in functie de cererile dvs paratul trebuie sa-si precizeze exact pozitia.
Actiunea a fost introdusa de el.Eu am primit citatia si in cerere asta scrie"sunt de acord ca minorul sa ii fie incredintat paratei".In citatie scrie ca am obligatia ca inainte cu 5 zile de termenul de judecata sa formulez intampinare(probabil daca doresc asta)In intampinare ar trebui sa cer ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata doar de mine?Nu prea stiu exact ce trebuie sa fac.Ma gandeam ca o sa-mi expun motivele(ptr ca nu sunt de acord in nici un caz cu cele invocate de "sotul meu")si o sa spun instantei ce vreau.Poate ma mai ajutati cu niste sfaturi.Mi-ar fi de mare folos.Vreau sa se termine totul cat mai repede,dar nici nu vreau sa merg in instanta si sa spun ca sunt de acord cu tot ce spune el.Ma gandeam in prima faza sa nici nu ma prezint.Dar as fi o lasa.
Atunci formulati la primul termen intampinare si cerere reconventionala.
Cererea reconventionala se timbreaza cu 39.00 lei si timbru jud. de 0,30 lei.
Prin cererea reconventionala solicitati:
-desfacerea casatoriei-aici poate fi prin acord , culpa comuna sau culpa exclusiva a reclamantului ( dupa caz),
-sa va reluati numele avut anterior casatoriei sau sa il pastrati ( depinde de situatie),
-exercitarea autoritatii parintesti asupra minorului sa va apartina numai dvs.,
-stabilirea domiciliului minorului la dvs.,
-daca pensia a fost stabilita inainte de divort , sa se mentina disp. sentintei respective cu privire la pensia de intretinere, iar daca nu, sa se stabileasca in functie de venitul realizat sau in functie de venitul minim pe economie dupa caz.
Minorul de 16 ani va fi obligatoriu ascultat de catre instanta.
Se poate incheia cu reclamantul si un acord atat pe divort cat si pe cererile accesorii divortului, insa trebuie vazut in ce conditii puteti concilia toate aspectele.
Apelati la serviciile unui avocat .
Va multumesc cu respect.
Sotul nu putea sa ceara divortul din culpa sa, o astfel de actiune nu este admisibila. Daca sunteti de acord cu divortul, puteti ca la primul termen sa solicitati desfacerea casatoriei prin acord, incredintarea minorului si pensia alimentara, mai ales ca doriti sa va aduceti si copiii in sala de judecata. Nu are ca acestia sa va vada spalandu-va rufele in public.

Alte discuții în legătură

Divort din culpa comuna cris_deo cris_deo buna seara. va rog sa-mi spuneti daca se poate divorta din culpa comuna chiar daca numai unul dintre soti a facut cerere? Pot sa introduc in actiune textul: \" ... (vezi toată discuția)
Divorț în lipsa acordului uneia dintre părți ContSters57553 ContSters57553 Daca nu vreau sa ii acord divortul sotului meu, acesta poate divorta? (vezi toată discuția)
Divort mihali mihali Buna ziua, Revin cu rugamintea de a ma sfatui cum sa procedez in situatia urmatoare: 1. In cazul in care sotul meu nu doreste sa fie implicat in ... (vezi toată discuția)