avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita decizie casa de pensii
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita decizie casa de pensii

Deciziile date de casa de pensii prin care se stabilesc anumite drepturi constituie titlu executoriu? daca da, in ce baza juridica.
In speta, printr-o decizie emisa de CPMB se stabileste plata unor sume de bani. Casa de pensii nu a platit de mai bine de 2 ani acesti bani, se poate solicita executarea silita?

av.antoanelageaman a scris:

-am dat in judecata , mi s-a respins , ca neintemeiata, deoarece, sustine instanta , decizia constitue titlu executoriu.

Si eu sustin ca decizia CPMB este un titlul executoriu la fel cum sunt deciziile de impunere emise de organul fiscal prin care se stabilesc obligatii de plata, in definitiv fac parte din aceeasi categorie de acte administrative...

De ce nu o executi prin executor judecatoresc urmand procedura fireasca prevazuta de C.pr.civ.? Tine-ne si pe noi la curent cum ai procedat!

L 263/2010

art 179 -
(4) Sumele plătite necuvenit prin intermediul caselor teritoriale de pensii şi al caselor de pensii sectoriale se recuperează de la beneficiari în baza deciziei casei respective, care constituie titlu executoriu.

Constituie titlu doar decizia prin care au stabilit ca ar avea de luat? Nu si cea prin care au stabilit ca ar avea de dat? Pentru care ratiune?

Legea 263/2010
Art. 149
(4) Deciziile de pensie necontestate in termenul prevazut la alin. (1) sunt definitive.

multumesc tuturor. ca logica sunt perfect de acord. problema este ca sui eu , am gasit tot ca sunt executorii doar cele privitor la recuperarea debitelor, ccece, este aberant. in ce priveste faptul ca sunt definitive, nu vad cum se intelege ca sunt si executorii de drept.....

problema se pune deoarece, fara un temei juridic clar, risc sa imi faca contestatii peste contestatii la executare.
In opinia mea suna cam ciudat sa isi conteste propria decizie.
CPMB poate doar sa emita alta decizie.

consider ca Decizia de recuperare are titlu executoriu pentru a evita procesele generate de asemenea situatii. Unii poate vor renunta...
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
eliasav, utilizator

Alte discuții în legătură

Deciziile caselor teritoriale de pensii - titluri executorii? Antoanela Geaman Antoanela Geaman Stie cineva daca Deciziile Caselor teritoriale de pensii constitue titlu executoriu.Daca ,da, am rugamintea sa mi se indice temeiul de drept . Multumesc (vezi toată discuția)
Cat la suta se poate retine din pensie ? Pilu Pilu Buna seara, as avea o intrebare daca poate cineva sa ma ajute: Unei femei, din greseala celor de la Casa de pensii, in perioada 01.04.2011 - 31.01.2014, i s-a ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu pentru recuperarea sumelor incasate necuvenit cu titlu de prestatii de asigurari sociale giocont giocont Va prezint urmatoarea situatie: - Casa de Pensii Judeteana a emis o Decizie pentru recuperarea sumelor incasate necuvenit cu titlu de prestatii de asigurari ... (vezi toată discuția)