av.antoanelageaman a scris:
[cu tot respectul, asta cu interesul general mai virtuos decat cel propriu ...s-a cam dus, dupa comunism:D...Constitutia spune ca proprietatea publica ( aceea cu interesul general ) este egal garantata cu cea privata....cam asta se prevede si in conventia CEDO si in Tratatul de la Lisabona ( ce include coonventia CEDO)
prin umrare balanta nu poate fi stramba....
Cu acelasi respect,
Ceea ce spuneti dvs s-ar traduce prin faptul ca prevederile Codului de procedura Fiscala ar fi neconstitutionale , ptr ca stabilesc faptul ca o creanta bugetara este prioritara fata de orice alte creante chirografare.
Eu nu ma refer la regimul juridic de vocatie al dreptului de proprietate privata sau publica ci la interesul general sau particular ocrotit de o norma de drept .
orice derogare de la dreptul comun este o ingerinta in drept, care trebuie temeinic justificata.
Nu mi se pare nimic injust, ci tocmai asa mi se pare just.
Dar poate gresesc.
oricum, de ce nu cereti unui executor sa obtina incuviintarea executarii silite?
De investit cu formula executorie nu cred ca veti reusi nu este hotarare judecatoreasca, ptr a o putea face. Si nici nu aveti prevedere legala care sa stipuleze acest lucru, ca in cazul titlurilor de credit.