@Gabriela Pintea
Inchei spunand ca nu am vazut niciodata o decizie, emisa de casa de pensii si prin care aceasta stabilea drepturi banesti, nepusa in plata. Exceptie fac deciziile emise de casele de pensii pe numele anumitor categorii de beneficiari care, prin acte normative, au fost exceptati temporar de la plata anumitor drepturi banesti (ma refer la actele normative emise haotic de doi ani incoace).
situatia a fost asa:
Decizie de indemnizatii de revolutionar restante ,
emisa inainte de OUG nr. 53/2010.Chem CPMB in judecata, ei spun ca nu-s de vina, au facut plata , insa Oficiul de pensii a stopat-o.Aduc chiar un raspuns in acest sens si anexeaza borderoul de plata.
In tot dosarul nu s-a invocat OUG 53/.2010,nici nu avea cum, deoarece nu se putea aplica in cauza, ci doar....
noi am platit, dar CNPAS a stopat fara sa ne spuna de ce.
solutia instantei este de respingere a cererii de chemare in judecata, deoarece se putea executa silit, existand o creanta certa lichida si exigibila , constatat printr-un act adminstrativ, respectiv Decizia si art. 45 din HG 1412/2004 ce prevedea
plata integrala imediata a acestor drepturi.
acuma caut sa vad care este temeiul juridic prin care este titlu executoriu. sincer, desii am pierdut, mi se pare de bun simt sa fie.....asa cum spun colegii, deoarece oricine are un drept are si o obligatie corelativa, mai ales ca trebuie sa exista egalitate de tratament intre parti, nu?
asa cum spun si nu vad de ce obligatiile reprezentand debite catre CPMB sunt executorii de drept, iar cele prin care CNPB trebuie sa dea bani, nu.
e ilogic si neconstitutional, deoarece inseamna ca nu exista egalitate intre proprietate publica si privata....cum scrie in Constitutie
Art 141 al OG 92/2003
2) Titlul de creanţă devine titlu executoriu la data la care creanţa fiscală este scadentă prin expirarea termenului de plată prevăzut de lege sau stabilit de organul competent ori în alt mod prevăzut de lege
Sa inteleg ca se aplica doar univoc?