Eu am un contract individual de asigurari cu casa de pensii(nu sunt in tara si doresc sa-mi continue vechimea), pana acum plateam o cota de 29%, acum am vazut ca s-a mai modificat procentul, este valabil si pentru noi, cei care avem astfel de contracte sau numai pentru angajati?
Si inca ceva: in acest procent pe care il platesc de 29% sunt asigurat numai pentru pensie sau si de somaj, sanatate(in caz ca as avea nevoie de ele cand revin in tara? sau acestea se platesc separat? In cazul meu eu platesc toata contributiaadica si cota angajatorului(cum ar veni).
Si inca o intrebare: eu mai trebuie sa depun vreo declaratie suplimentara pe undeva? Precizez ca eu nu sunt in tara si mie greu sa urmaresc tot ce se intampla si ce norme mai apar(eu acum merg o data pe an cand venim in concediu si platesc pe tot anul contributia asta si atat, mai trebuie facut si altceva?
Am intrat pe situl www.pensiiprahova.ro am vazut ca sunt multe informatii interesante dar nu stiu de ce n-au actualizat si partea cu cas-ul de plata, la contributii este trecut tot 28% la ei pe site desi din febuarie s-a marit la 31,3%.
Iar ce ma interesa pe mine tot n-am gasit( daca am platit deja in avans pentru lunile ianuarie-aprilie la 28% iar ulterior in februarie au marit la 31,3% trebuie sa platesc acum diferenta sau ramane asa pentru ca am platit in avans cum era atunci?
miki3:
In acest caz intrati tot pe acel site si pe "intrebari si raspunsuri", puneti intrebarea si veti primi raspunsul relativ repede.
Daca va uitati printre raspunsurile anterioare veti gasi sigur si raspunsul la intrebarea dvs. Numai citind raspunsurile zilnic inveti aproape pe de rost tot ce e nevoie sa stii despre pensii.
Stagiu cotizare
iuliana1966
Buna ziua
Unchiul meu are pensie de invaliditate gradul 3 si are varsta de 50 de ani. Am inteles ca perioada de invaliditate se considera vechime in munca. El ... (vezi toată discuția)