avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lipsa gestiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lipsa gestiune

am lucrat la o firma vanzatoare impreuna cu un coleg.la inventar am iesit minus si acum trebuie sa platim.O parte din el.Poate a furat colegul..sau sefa si ea avea cheie de la magazin, uneori a ramas in locul nostru putin.Ideea este ca avem regulament si fise in care scrie ca suntem raspunzatori pentru minusuri, am semnat toate inventarele si declaratiile colegul a semnat chiar si o somatie si angajament de plata pentru o parte din minus nu pentru tot.Eu nu am semnat decat inventarele fizice.Dupa concediu mi-a desfacut contractul cu 55b.
Daca ne dau in judecata ce mi se poate intampla?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:31, 10 Februarie 2012
Ideea expusa de dvs era alta , in mesajul anterior ... citez : Solicitati instantei de judecata-daca va fi cazul -ca angajatorul sa efectueze o expertiza de catre un expert autorizat,deoarece nu recunoasteti aceste inventare si lipsa reclamata

Instanta poate respinge aceasta cerere ,dar daca pentru lamurirea cauzei este necesara efectuarea acestei expertize o va dispune din oficiu,asa cum textul de lege prevede.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2012
andymaurul, utilizator
nu stiu, v-am spus,aveau si ei cheie, sau a furat colegul...nu stiu, eu nu am furat de ce sa platesc pentru altii.nu am cum sa dovedesc cred dar pe somatie scrie ceva de genul intre 6 luni si 5 ani inchisoare si asta m-a speriat si au spus ca cer si daune.vroiam sa stiu daca am vreo sansa sa nu trebuiasca sa platesc nimic.
anemona2 a scris:

nu stiu, v-am spus,aveau si ei cheie, sau a furat colegul...nu stiu, eu nu am furat de ce sa platesc pentru altii.nu am cum sa dovedesc cred dar pe somatie scrie ceva de genul intre 6 luni si 5 ani inchisoare si asta m-a speriat si au spus ca cer si daune.vroiam sa stiu daca am vreo sansa sa nu trebuiasca sa platesc nimic.

Inseamna ca suntem pe langa subiect...V-a facut plangere penala.Este cu totul altceva.Angajati un avocat.
Cine a emis acea somatie ? ... de la ce institutie ?

Se poate invoca si gestiunea comunca , mai ales ca mai exista un coleg angajat si conducerea avea cheie ...

Alte discuții în legătură

Expertiza contabila judiciara CONSTANTINNICU CONSTANTINNICU varog rag urgent o parere Intr-un dosar civil privind raspunderea patriminiala privind o lipsa in gestiune instanta a aprobat cerea reclamantei de efectuare ... (vezi toată discuția)
Expertiza imobil, evaluare baietzika baietzika expertiza in cazul iesirii din indiviziune este stabilita de instanta sau poti aduce expert si tu ca parte in proces? daca il aduc trebuie sa incunostiintez ... (vezi toată discuția)
Lipsa gestiune Banea Adrian Banea Adrian Buna ziua,am lucrat la un magazin de furaje timp de 1 an și 6 lunii,am fost dată în șomaj de către angajator deoarece aceștia doreau să își încheie ... (vezi toată discuția)