am lucrat la o firma vanzatoare impreuna cu un coleg.la inventar am iesit minus si acum trebuie sa platim.O parte din el.Poate a furat colegul..sau sefa si ea avea cheie de la magazin, uneori a ramas in locul nostru putin.Ideea este ca avem regulament si fise in care scrie ca suntem raspunzatori pentru minusuri, am semnat toate inventarele si declaratiile colegul a semnat chiar si o somatie si angajament de plata pentru o parte din minus nu pentru tot.Eu nu am semnat decat inventarele fizice.Dupa concediu mi-a desfacut contractul cu 55b.
Daca ne dau in judecata ce mi se poate intampla?
eu am semnat doar prima somatie, a doua nu am mai semnat-o,angajamentele de plata nu le-am semnat, cand le-am spus de cheie au spus ca si conducerea centrului unde este magazinul are cheie (pentru cazuri de incendiu )dar nu le cere lor bani pentru marfa lipsa si nici ei nu sunt responsabili pentru minus ca ei nu se fura singuri, nu stiu ce sa fac
Inchisoare nu se poate face decat daca este vorba despre un proces penal ... in litigiile civile nu puteti fi condamata la inchisoare , ci la repararea prejudiciului cauzat.
Daca nu doriti sa ajungeti in instanta, aveti varianta platii sumei stabilite de catre angajator.