am lucrat la o firma vanzatoare impreuna cu un coleg.la inventar am iesit minus si acum trebuie sa platim.O parte din el.Poate a furat colegul..sau sefa si ea avea cheie de la magazin, uneori a ramas in locul nostru putin.Ideea este ca avem regulament si fise in care scrie ca suntem raspunzatori pentru minusuri, am semnat toate inventarele si declaratiile colegul a semnat chiar si o somatie si angajament de plata pentru o parte din minus nu pentru tot.Eu nu am semnat decat inventarele fizice.Dupa concediu mi-a desfacut contractul cu 55b.
Daca ne dau in judecata ce mi se poate intampla?
adica?...nu prea inteleg eu mult ce inseamna toate astea, cum adica pe langa subiect, penala?
ar mai fi o faza, le-am spus ca si noi avem ceva de spus ,pentru orele suplimentare ne-a platit din mana, statele de plata le-a facut asa cum am lucrat dar sa nu depasim nr. de ore. Noi le-am semnat asa. au avut si control de la itm dar nu le-a dat nici o amenda, oare asta m-ar ajuta daca ajungem in instanta?
pai la amandoi ne-au facut somatii, de la firma, au impartit in mod egal minusul stabilit care este mai mic decat cel general dar ne-au spus ca nu ne cere sa platim decat pentru ce am semnat.
Ceea ce dvs.invocati nu are legatura cu lipsa din gestiune.Daca somatia provine de la angajator este posibil sa se adreseze cu plangere penala impotriva dvs.si a colegului dvs.,constituindu-se parte civila.
da, asa ne-a spus ca parte civila si ca va trebui sa platim si avocatul si drumul si toate cheltuielile si daune.Ma gandesc daca ar fi mai bine sa le dau banii, cu toate ca nu imi convine sau nu.
pai la amandoi ne-au facut somatii, de la firma, au impartit in mod egal minusul stabilit care este mai mic decat cel general dar ne-au spus ca nu ne cere sa platim decat pentru ce am semnat.
Nu are niciun efect acea somatie ... doar va pune in vedere ca aveti de achitat o suma ce constituie contravaloarea prejudiciului cauzat.