avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... declaratia mincinoasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

declaratia mincinoasa

Buna, sunt Piccli, cer scuze pentru deranj continuo.
Am facut o plingerea pentru tulburarea de posesia la cineva pentru ce m-a dat
afara de o spatio comercial in care aveo o contrac de chiria pe durata nelimitata.
El, proprietario, s-a aparat fata de procuror afirmand ca nu am platit chiria, dar asto este o minciuna: am toate chitantele semnate de El. Eu nu am fost audiat.
Intrebare: afermatia de la El, mincinoasa poate fii considerata fals si us de fals?
Cineva m-a spus ca in calitate de faptuitor El poate sa se apara si cu minciune, fara nicio o consecinta!
Este adevarat??
Merci
Cel mai recent răspuns: Giuliano Piccoli , utilizator 18:33, 16 Februarie 2012
Da! Aveti dreptate, v-am propus numa o partea de problema, si nu poate sa fi examinat cum trebuie asa!.
Incerc, chiar dac resulta o povestea lunga!
Am inchiriat in mai din 2009 o restorant in Arad. Am platit chiria si proprietariu si in moment de fata are in mano Ei o luna de garantia.
In august 2009, la inceput (ziua 6) proprietaru m-a trimite o scrisoarea cu care m-a cere sa platesc 6 lune de chiria (deja platite, cu chitanta) si sa parasesc imobilul in data 15 august,
dac nu m-a da in judecata.
Am citit scrisoarea cu zambet: am chitante, dac m-a da in judecata, arato dovade.
In ziua 21 proprietario se duce la restorant, da afara angajati si inchide restorant.
M-am dus la politia, si cu doi polizisti am potut sa intru in restorant sa scoato macar actele
mele (buletin si pasaport), si de atunc nu mai am avut acces la imobilul.
Am facut o plingerea pentru tulburarea de posesia.
Intre timp, in 10 septembrie, concubina mea (fosta) schimba usa de la apartament unde locuieo, si unde aveo si sediu firmei (cu contract de comodat) si nu mai da acces la locuinta si la birou.
Am inceput o actiune pentru a recupera totul si de la apartamentul si cu sentinta de anul
2010 am intrat din nou in posesia de cota partea de 50% de apartamentul, dar cand am intrat nu mai erau bunuri si scule si actele firmei si personali.
Dar PROBLEMA A FOST CA TRIBUNALUL A TRIMIS HOTARIREA LA SEDIU FIRMEI, eu nu aveo acces, nimen nu m-a dat avis, eu si marturi propusi nu am fost audiati, sentinta era in favoare proprietariu care spunea ca nu am platit chiria, si hotarirea (sau sentinta) nu poate fii atacata de ce a depasit terment.
Acum, cu asto, nu mai am recuperat nimic di restorant (bunuri sau acte sau dauni).
Intrebarea este, nu stiu dac m-a exprim bine?, EXISTE O ALTRA INFRACTIUNE din partea proprietariu in ce v-am descris (furt, inselaciune, ecc, nu stiu) cu care poate sa fii atacat?
Sau trebuie sa m-a pun suflet in pace ca m-a sa furat tot si pace, sa inchis??
Merci. Piccoli
Incercati sa explicati tot , sa dati toate amanuntele .
In primul rand este in interesul dvs , iar in al doilea rand , evitati tracasajul inutil al celor care va raspuns cu "jumatati de masura" sau "parti de adevar"
Stiu ca nu sunt foarte clar cu descriere problema, dar, din toate povestea care am incercat sa v-a esplic aici in messaj de inainte, cineva poate sa intelega dac domnul aio cara m-a dat afara din restorant si a castigat din motivul ca cu "tulburarea de posesia" am intirziat recurs, a facut si alta infractiune penala ?? furt (nu mai am potut sa ridic nimic din scule si investitie mele din restorant) inselaciune ?? alceva sa poate fii dat in judecata??
Dac trebuie inca date o notite, sunt aici pentru rapundere si eu!!
Scuze si merci!! Piccoli

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunerea plingerea penala: termen de depunere Giuliano Piccoli Giuliano Piccoli In octombrie din 2009 am depus o pligere pentru \"tulburarea de posesia\" impotriva cineva care m-a inchis o restaurant cu motivarea ca nu am platit chiria dar ... (vezi toată discuția)
Este o termen pentru cercetarea de la o plingerea penala? Giuliano Piccoli Giuliano Piccoli Buna, Am depus o plingerea penala la Parchetul din Arad in data 20 mai 1011, pentru ce me se a furat (golit) tot din apartamentul. In octombrie inca nu ... (vezi toată discuția)
Revizuire de o decisia penala Giuliano Piccoli Giuliano Piccoli AM AVUT IN CHIRIA O RESTORANT, CARE ERA PUNCT DE LUCRU. SEDIUL FIRMEI ERA ACASA LA FOSTA CONCUBINA MEA, CU CONTRACT DE COMODAT. CONCUBINA, M-A SCHIMBAT USA ... (vezi toată discuția)