avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... semnatura falsa pe state de plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

semnatura falsa pe state de plata

buna ziua! acum citeva zile am demisionat din motive ca nu mi-am primit salariile pe trei luni. Statele de plata pe luna septembrie si octombrie nu le-am semnat, dar stiu ca fostul meu sef,imita semnatura colegilor mei si astfel la ITM ajungeau in regula. intrebarea mea este: pot sa invoc in caz de judecata aceasta inselatorie? daca a semnat in locul meu, va fi tras la raspundere? ce pedeapsa risca?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 04:02, 8 Noiembrie 2008
Conteaza! Daca secretara s-a supus unui ordin dat de sef, e la fel de vinovata?. Va fi adusa in instanta ca pârâtă? pt ca nu aş vrea să lovesc in alţi oameni. Stiu ce înseamnă să fii constrâns ,să faci ceva doar pt că aşa a zis şeful.
Trebuie sa se dovedeasca faptul ca seful a pus-o pe secretara sa falsifice semnatura .....
Daca depuneti plangere penala , va fi audiata de catre parchet.
va multumesc! mi-ati fost de mare ajutor.o seara buna!
mihaela.vlad a scris:

Conteaza! Daca secretara s-a supus unui ordin dat de sef, e la fel de vinovata?. Va fi adusa in instanta ca pârâtă? pt ca nu aş vrea să lovesc in alţi oameni. Stiu ce înseamnă să fii constrâns ,să faci ceva doar pt că aşa a zis şeful.

Din pacate nu se poate face apel la nevinovatie in cazul in care accepti sa faci o infractiune , decat in caz de forta majora. Cum semnarea in fals a statelor de plata in mod repetat nu se mai poate numi forta majora secretara este vinovata de fals, in cazul in care este persoana care a falsificat semnatura in state.
Faceti plangere penala si cine a falsificat semnatura va plati pentru fapta sa.
acum câteva luni în urmă, un fost coleg de al meu a fost batut crunt din cauză că şi- a cerut drepturile salariale.Îsi vroia salariul intreg, cel negociat, nu cel de pe carnetul de muncă.Seful însă a refuzat să-i dea banii, fapt pt care el a apelat la protectia muncii. De aici un întreg scandal, firma a fost amendată şi pentru alte nereguli, dar trebuia şi să facă dovada de plată către angajat. chemat la birou, chipurile să-şi primească leafa, forţat de şefi să semneze pt o altă sumă decât cea aşsteptată de el, refuzind, a incasat-o rău de tot, drept pt care a fost nevoie 21 de zile de spitalizare.
acum revenind la subiect, având ăn vedere evenimentul si modurile de a rezolva seful problemele, este considerată forţă majora ,îndeplinirea sarcinilor date de sef? conta prin ce mijloace se duc la rezolvare problemele atâta timp cât tiranul era multumit?

Alte discuții în legătură

Angajata fictiv andraanton andraanton Directorul unui punct de lucru dintr-o multinationala a angajat fictiv inca o secretara pt ca cealalta secretara angajata sa ia salariu dublu.Secretara fictiva ... (vezi toată discuția)
Probe falsificate depuse la instanta oltul oltul intr un caz de inselaciune cu 10 parti vatamate am depus acte falsificate..(declaratiile partilor vatamate,am falsificat semnaturile lor stiind ca nu vor fi ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriere fals, uz de fals si abuz in serviciu Rmilitaru Rmilitaru Am dat in judecata primaria si beneficiarul, cerand constatarea nelegalitatii unei autorizatii de construire, emise in 2006; la proces, in martie 2008, ... (vezi toată discuția)