Buna ziua,
O firma care are sa imi datoreze ultimul salariu de aproape 2 ani de zile (am scris despre aceasta problema si saptamana trecuta) vrea sa ma dea in judecata. Acum urmeaza sa va spun si din ce motiv. In cursul lunii noiembrie am primit citatie de la politie pentru ca mi s-a deschis un dosar prin care eu am sa le datorez lor (firmei in cauza) o anumita suma de bani. In perioada in care eram in preaviz nu mi s-a facut nici un inventar in conditiile in care eu eram sefa de depozit. Politia mi-a inchis dosarul (NUP) pentru ca acea firma nu avea nici o dovada in acest sens. Acum 2 zile am sunat la firma sa-i intreb daca mi se va da ultimul salar insa mi s-a spus ca ma vor da in judecata din acelasi motiv pentru care am avut dosar la politie si implicit mi s-a inchis. Spuneti-mi va rog care este parerea dumneavoastra vis-a-vis de aceasta problema.
Va multumesc.
In urma cu o saptamana am primit acasa decizia tribunalului unde a fost deschis procesul civil prin care ma anuntat ca am castigat procesul. Intrebarea mea este: daca vreau sa-mi recuperez ultimul salar trebuie neaparata sa le fac o notificare prin care sa-i anunt ca au termen de 30 zile sa-mi vireze banii intr-un anume cont si sa astept raspunsul acestora? Daca ii dau in judecata fara notificare as putea castiga? Sunt Obligata sa merg la sediul angajatorului sa-mi semneze fisa de lichidare si sa-mi ridic banii?
Depuneti la angajator cererea de punere in executare a hotararii pronuntate de catre Tribunal .. daca in termen de 15 zile de la data inregistrarii cererii nu v-au achitat drepturile banesti , atunci puteti face plangere penala pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art.261 C.mun.
Art. 261 C.mun.
Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
Procesul civil a fost dechis de catre firma impotriva mea pentru recuperarea daunelor (care sustin ei ca le-am produs), cum v-am mai spus: cand am plecat nu mi s-a facut nici un inventar, iar dupa 7 luni sustineau ca le datoram o anumita suna de bani. Acest proces l-am castigat. Inainte de proces am vorbit telefonic cu juristul lor care mi-a transmis ca nu-mi voi mai vedea niciodata drepturile. Castingand procesul, acum as dori sa-mi recuperez ultimul salariu. Decizia ce s-a dat nu are legatura cu drepturile mele salariale. Au trecut 2 ani de cand am incetat colaborarea cu ei. De aceea stiind ca dupa 3 ani se subscrie, as vrea sa nu imi pierd aceste drepturi. In legatura cu acest lucru ce ma sfatuiti sa fac?
In acest caz, actionati in judecata pe fostul dvs angajator .. intrucat se aproprie implinirea termenului de prescriptie si nu mai puteti face nimic...
Chiar daca repet ceea ce am mai scris, trebuie sa le fac prima oara o notificare prin care sa imi cer aceste drepturi? Daca ii dau in judecata fara aceasta notificare facuta, pot pierde procesul daca ei vor spune ca nu m-am prezentat la sediul lor sa-mi ridic drepturile? Repet: lichidarea nu mi-a fost data. Imi cer scuze daca va enerez cu repetarile mele, insa nu vreau sa fac vre-o greseala si sa-mi pierd drepturile. Multumesc
Litigii de munca
sorana_g
buna ziua, cum sa procedez daca un angajat al societatii a luat 2.200 lei avans spre decontare pentru materiale si a disparut cu banii. Sa-l dau in judecata, ... (vezi toată discuția)