Am un baietel de 10 luni, m-am intors la serviciu, dar vreau sa imi suspend din nou activitatea. In modificarea OUG 148/2005 se prevede: "pot beneficia de prevederile (...) si persoanele care se afla in plata la data intrarii in vigoare a prezentei legi". Intrebarea mea este: eu mai beneficiez de procentul de 85% daca ma suspend din nou? Oricum legea da posibilitatea reinceperii activitatii si apoi suspendarii pana implineste copilul 2 ani de ori cate ori vrei.
Pana la aparitia noilor norme de aplicare a noilor prevederi, ceea ce se spune sunt doar pareri sau presupuneri ...
Sigur nu putem sti decat la aparitia normelor de aplicare .... :(
Am nascut in aprilie 2007 unde inainte de a intra in concediu de crestere a copilului am lucrat la o societate comerciala dupa care in iunie 2008 m-am intors la lucru dar la alta societate la care lucrez si in prezent si pe langa salar beneficiez inca de stimullent si de alocatia de copil de 200 lei. Doresc sa imi spuneti si mie daca mai pot sa raman acasa pana cand face copilul 2 ani, daca este posibil atunci care ar fi anul dupa care se calc cei 85% si daca acestia se pot da retro pentru persoanele care in anul 2009 copii fac doi ani iar mamele lucreaza.La televizor s-a afirmat ceva in legatura cu mamele care lucreaza iar copii nu au varsta de 2 ani dar nu am prins informatia complet.