avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme la calculul intretinerii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme la calculul intretinerii

Buna ziua,
Am o mare nelamurire in ceea ce priveste asociatia de locatari/proprietari a blocului in care locuiesc.
De cand m-am mutat aici am inceput sa observ ca atunci cand se afisaza intretinerea am intotdeauna cativa metri cubi de apa in plus fata de ce am pe apometru. am incercat sa iau legatura cu presedintele de bloc(care sta un etaj mai jos decat mine pe aceeasi coloana) si sa vad exact despre ce este vorba dar mi-a aruncat un raspuns de genul "este pierderi domne' si trebuie sa plateasca toti", dupa care mi-a aratat niste foi de intretinere si imi spune"uite ca si icsulescu are la fel " dar din toata lista aceea doar 2 apartamente aveau ceva in plus la APA CALDA(precizez ca pe luna in curs o vecina , fina presedintelui , a avut de facut o reparatie la bucatarie care s-a dovedit fiind o problema pe coloana principala in urma careia am fost inundati toti de la 3 pana la parter si care reparatie a fost facuta de un instalator pentru a nu se plati mai mult. La finalizarea reparatiei am fost cautat de presedintele asociatiei si de catre fina dansului si mi s-a transmis ca am de platit ceva pentru reparatii. Am aprobat ,dar am solicitat sa vad devizul de plata al lucrarii,moment in care, fina in cauza au inceput sa tipe ca ea scoate tot ce a pus acolo si ca nu o mai intereseaza.La afisarea intretinerii am constatat ca mi-au fost trecuti 10 mc de apa si 7 mc apa rece in plus la factura de intretinere).
Am solicitat sa vorbesc cu administratorul blocului pentru a lamuri situata creeata si mi s-a spus ca nu are de unde sa o ia(administrator fiind o doamna) si ca oricum nu ma intereseaza pe mine asa ceva.
Tot in aceeasi perioada am depus si o cerere de scoatere a unei persoane de la intretinere pentru ca baiatul meu fiind bolnav a stat 3 saptamani la socri pentru a nu imbolnavi si cel de-al doilea copil dar eu apar tot cu 4 persoane la intretinere.
O alta problema ar fi ca presedintele ori uita,ori nu duce citirea apometrelor la administrator la timp ori sunt mana in mana la potlogarii ,deoarece a stat 2 zile la rand sa imi explice ca eu am dat citirea din luna iunie in luna mai.
Cum as putea solicita un control al actelor administratiei?si unde anume ar trebui sa ma adresez.

Cu stima.
Cel mai recent răspuns: Marios , utilizator 09:35, 30 August 2009
va dca va tataie fundul..ca un proprietar ar putea apela la un avocat...
Avem pe o scara cu 46 apartamente 6 apartamente cu cabinete de avocati de mai multi ani. Nu am avut probleme cu ei. Achita constiincios cotele de intretinere, participa de multe ori cu sume mai mari la reparatii comune, fac mici sponsorizari. Si oricand a fost nevoie de sfatul lor am apelat si au indrumat conducerea asociatiei. De-am avea mai multi avocati si alte categorii de profesionisti in blocuri nu ar mai fi atatea restante, penalizari si nemultumiri. Noi chiar putem sa ne mandrim ca majoritatea proprietarilor sunt oameni respectabili.
Buna seara, va rog din suflet imi puteti spune va rog ce trebuie sa facem, unde sa ne adresam pentru a chema un control si a reface calculele la intretinere ???
Avem 3 camere, 3 persoane tinem caldura oprita ca sa nu consumam, nu avem apometre dar fiind plecati la serviciu putem spune ca seara ce consumam si noi apa sau spalam la masina cand si cand si ne vine la intretinere de plata 4 milioane, cum este posibil cand am colege, rude care tin caldura deschisa non-stop si platesc pe jumate cat imi vine mie luna, de luna.
Va rog din suflet, ce sfat puteti sa-mi dati, unde sa ma adresez, ce trebuie sa fac, ca noua conducere a administratiei ne fura de nu se poate. Din 300 milioane lei vechi cat a predat vechea administratie ei ne spun acum ca nu mai exista, unde sau dus acesti bani, ca nu ne justifica nimeni. VREM CONTROL, ca nu se mai poate, vinovatii sa plateasca.
Presedinta si doamna de la asociatie sunt mana in mana, nu putem face nici o sesizare la presedinte, DOAR UN CONTROL AR PUTEA SA NE DESCURCE ACESTE NEDUMIRIRI. X-(
Puteti sa adoptati solutia controlului de la primarie - dar se misca foarte greu.

I-ati intreba vreodata cum sunt repartizate cheltuielile?
Ceilalti vecin cat au de platit la intretinere?
Este o diferenta semnificativa intre ei si Dvs?

Solutia cea mai lejera este sa angajati un avocat (cum am mai scris si mai sus pe forum). Treaba cu administratia nu e o chestie foarte complicata dar aveti nevoie de rabdare daca doriti sa va ocupati singura de asta.

Poate ca nu realizati mare lucru cu avocatul - dar macar ii mai puneti la treba sa caute prin dosare, sa dea raspunsuri...
Pana nu au primit de la cabinetul de avocati notificare nici macar nu s-au sinchisit sa-mi raspunda mie la cereri, notificari.
Dar acum de cand vorbim prin avocati oamenii au inceput sa raspunda, au vazut ca e groasa si ca nu e de joaca au inceput sa se miste.
Ca idee prima parte a razboiului l-am castigat: am avut termen in ianuarie si prima batalie am castigat-o.
kkorina a scris:

Pana nu au primit de la cabinetul de avocati notificare nici macar nu s-au sinchisit sa-mi raspunda mie la cereri, notificari.
Dar acum de cand vorbim prin avocati oamenii au inceput sa raspunda, au vazut ca e groasa si ca nu e de joaca au inceput sa se miste.
Ca idee prima parte a razboiului l-am castigat: am avut termen in ianuarie si prima batalie am castigat-o.

Avocatul a stiut cum sa faca cererea si ce sa ceara, de aceea s-a raspuns. Va mai spuneam si eu altadata ca ma inteleg bine cu avocatii din asociatie si avem destui. Avem si noi (asociatia) procese cu restantierii dar restanta e restanta si trebuie platita. Ca instanta mai taie ceva din cheltuielile de judecata pe care le cerem, ca mai anuleaza niste penalizari mai vechi de 3 ani, mi se pare normal. Dar debitul si mare parte a penalizarilor a trebuit sa-l plateasca restantierul ca n-are incotro.
Dar cum sau mai bine ce ati castigat dv ? La termenul din ianuarie ce anume ati castigat, poate ne invatati si pe noi !?
Impartiti si cu noi castigul? Sau macar experienta ! Va roooog !

Alte discuții în legătură

Pierderi de apã caldã puse pe factura celor debranºaþi amadeus_121 amadeus_121 Într-un bloc cu 340 de garsoniere 70 sunt debranşate de la încălzire şi apă caldă. Aceste 70 au centrală proprie/boiler şi DOAR apometre de apă ... (vezi toată discuția)
Unde poate fi reclamat administratorul? Anca1972 Anca1972 Buna ziua, As dori sa stiu unde poate fi depusa o reclamatie impotriva administratorului unei asociatii, avind in vedere ca: 1. asociatia noastra este ... (vezi toată discuția)
Lista de intretinere Elenapusa Elenapusa Cand 2 luni la rand (ianuarie 2016 si februarie 2016) listele de intretinere sunt scrise de mana administratorei, si afisate la avizier fara semnatura ... (vezi toată discuția)