elga50 a scris:
@alexa76
1.Ceilalti vecini au apometre?
2.Ce semnificau cele 300 milioane predate? Erau insotite si de facturi neplatite si care ar fi fost de platit din aceste milioane?
Este foarte usor sa iti imaginezi lucruri rele atunci cand nu ai informatia corecta si intreaga. A spune 300 milioane la coltul blocului, fara sa spui si restul.....gandul celui care aude suma aceasta se duce imediat la furtisaguri. Inainte de a chema un control (pe care il veti plati din buzunar) asigurati-va, prin primirea tuturor informatiilor posibile, ca nu veti plati degeaba acel control si nu va veti face de ras. Au mai fost cazuri cand din cauza unor hoti de apa, dovediti mai tarziu, asociatia, adica proprietarii, a platit o suma consistenta expertului contabil care a facut verificarea si s-au mai facut si de ras intrucat n-a gasit nicio hotie, ci numai mici nereguli, ceea ce era departe de hotia imaginata de hotul care striga "Hotii" . Asta e doar un exemplu. Aveti cenzor? El ce zice?....
Doamna vorbiti de parca nu ati locuit niciodata la bloc.
Cand aud chestia asta cu cenzorul sau "comisia de cenzori" ma umfla rasul. La mine in bloc comisia de cenzori este compusa dintr-un mos care se apropie de 80 de ani, un tip care lucreaza la cfr (are grija sa nu se loveasca trenurile nas in nas - treaba importanta nu zic nu dar cu ce-l califica sa-mi calculeze mie intretinerea), o profesoara de informatica, o doamna care cred ca are o firma (nici nu mai sta in bloc, si cred ca vine din an in Pasti pe la bloc) etc. Iar comsia de cenzori este mana in mana cu presedintele si cu administratorul.
Doamna nu se va face deloc de ras daca va cere un control - este normal si legal sa ceara sa i se explice / justifice / si (mai ales) sa inteleaga pe ce da banii.
In cazul meu am cerut, m-am rugat, m-am umilit pe la usa presedintelui si administratorului sa-mi explice de ce platesc cat platesc la intretinere. Mi-au raspuns cu totul si cu totul altceva. Daca ati sti cat platesc ati zice ca locuiesc la vila...
Controlul de la primarie nu cred ca-l va plati din buzunar, de fapt sunt convinsa ca nu-l va plati, dar nici nimeni nu va veni sa controleze ceva.
Eu am scris pe site-ul primariei (asta vara in 2008) si n-am primit nici un raspuns (martie 2009).