avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediu prenatal si postnatal!!!!!!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediu prenatal si postnatal!!!!!!!!

Buna ziua!
Sunt insarcinata in 7 luni si lucrez la o societate comerciala privata Medicul de familie si ginecolog , mi-au indicat faptul ca trebuie sa intru neaparat in concediu prenatal de 126 zile, datorita conditiilor de munca.
In momentul cand am prezentat concediul medical angajatorului , pentru plata acestor zile conform legiilor in vigoare , in cuantum de 85% , acesta mi-a spus ca nu imi plateste acesti bani , decat atunci cand banii vor intra in contul societatii sale , adica cand vor fi virati de catre stat , respectiv cam peste un an.....
Cum as putea sa intru in posesia inemniztiei lunare , fara sa ajung in instanta de judecata , deoarece si acolo cu termenele de judecata va trece probabil mai mult timp , iar eu am nevoie de acesti bani lunar!?!
Nu as putea sa intru in posesia banilor lunar , respectiv casa de asigurari de sanatate sa-mi vireze banii mie lunar ?....sau care este termenul recuperare ?
Va multumesc.
Cu stima Ioana
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:13, 6 Septembrie 2012
Daca ma puteti ajuta cu un sfat, ce ar trebui sa fac impreuna cu celelalte doua viitoare mamici pentru a beneficia de drepturile noastre pana la urma urmei, as fi profund recunoscatoare. Momentan nu sunt in conditia de a umbla prin tribunale avand in vedere ca sarcina se apropie de termen/saptamana 38 de sarcina. Multumesc anticipat!
Daca institutiile statului nu va ajuta in recuperarea banilor pe concedii medicale, atunci singura solutie este instanta de judecata ....
Multumesc pt raspuns!Ma gandeam ca totusi exista o alta solutie.Va dati seama ca actionarea in instanta inseamna pierdere de timp si bani...bani poate mai multi decat ar fi concediile de drept...timp pe care statutul meu de graviduta si viitoare mama nu mi-l permite...cu atat mai mult in situatia de fata nu-mi permit un avocat..."Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!"
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2012
irina_83, utilizator
Nu este obligatorie angajarea unui avocat ... iar judecarea unui litigiu se poate face si in lipsa daca partile o solicita.


Mai am o nelamurire...fiind in situatia in care firma este in incapacitate de plata, se pare ca sanse nu prea am sa intru in posesia banilor pt concediul pre/postnatal, cu siguranta nu voi putea beneficia nici de un alt drept, si anume un salariu mediu pe unitate pentru nasterea copilului. Intrebarea mea este daca in situatia de fata ar putea beneficia sotul meu de acest drept?

Alte discuții în legătură

Neplata concediu medical firma in insolventa inorog inorog Buna seara. In 18.01. 2013 am fost internata in maternitate fiind gravida si am adus angajatorului un concediu medical, in 01.02.2013 am fost internata iar ... (vezi toată discuția)
Plata concediu prenatal si postnatal coryna32 coryna32 Buna ziua.Din 2008 am lucrat la o firma, in iunie 2015 am intrat in concediu prenatal, pe 20 august am nascut. Din octombrie 2015 sunt in concediu de crestere ... (vezi toată discuția)
Concediu medical ovi31diu ovi31diu Daca sunt incadrat cu contract de munca pe perioada determinata si inainte de expirare intru in concediu medical care depaseste perioada contractului de ... (vezi toată discuția)