Bună ziua ,soțul meu are 31 de ani este pensionat pe caz de boala gradul 1 cu invaliditate toată de munca și autoîngrijire are o vechime de 12 ani la locul de munca.as dori sa știu ce pensie ar lua și dacă eu pot lua pensie de însoțitor. Mulțumesc
Buna ziua mama mea are 65 de ani și vârstă de cotizare de 10 ani !
Este bolnava de osteoporoză gradul cel mai ridicat are probleme cu oasele și abia poate merge deci în general probleme de sănătate obișnuite vârstei !
Credeți că este posibil sa cer pensia de boala ?
Și să mă prezint la experțiza cu ea ?
Sau poate ajuta statul cu ceva având în vedere că ea nu are pensie și trăiesc din pensia tatălui meu care nu este foarte mare !!
Sex: Masculin, nascut in luna mai 1990, am facultatea de 4 ani finalizata in 2014, din luna noiembrie 2014 m-am angajat pe un salariu mediu brut de 3200 de lei. Din ianuarie 2016 m-am incadrat in grad II de handicap. Precizez ca din 2014 pana in prezent nu am intrerupt job-ul, salariu la care am ajuns este de 6400 brut. Presupunem ca voi fi repartizat la pensia de invaliditate gradul 3. Motiv pentru care as vrea sa ma pensionez este ca am probleme mari cu vederea si munca pe care o prestez e in fata calculatorului Ati putea sa imi spuneti un calcul aproximativ al pensiei care mi se va cuveni?
Buna ziua !
Sunt născută în 1970 in 14 decembrie.
Am fost diagnosticarea cu tumoara cerebrală maligna am facut radio terapie si am stat în concediu medical 1 an si jumatate am o vechime în muncă de 29 de ani și 10 luni si un salariu de încadrare de 4700 lei .Mi sa propus pensie pe caz de boala de la comisie ,va rog daca imi puteti spune
ce pensie imi va face.Multumesc.
Pensie boala grad 2
Daniel1900
La pensia de grad 2 ce anume se ia in considerare pentru a fi pensia mai mare ca si valoare? Conteaza de ce boli suferi? De gravitatea lor? Multumesc si astept ... (vezi toată discuția)