avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum se calculeaza pensia de invaliditate?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum se calculeaza pensia de invaliditate?

Buna seara,
As dori sa aflu cum se calculeaza pensia pe caz de boala la 36 de ani, cu o vechime de 15 ani daca se include si CCC.
Va multumesc.
Mulțumesc

Carp Mircea a scris:

Pensia este de 175 lei.
Va primi indemnizatia minima pentru pensionari in suma de 520 de lei.

pe timpul celor 48 de ani lucrati 2 an am avut grad de handicap II sin am fost scutit de impozit. Din cei doi ani 1 an am fost in concediu medical si am fost scutit de impozit. intrebare: cum se calculeaza punctajul la pensie pentru aceasta perioada. 2. In anul 2017 am grad de handicap mediu pe durata de un an dar 6 luni am fost in concediu medical iar 6 luni am lucrat cu norma intreaga. Intrebare : cum se clculeaza puntajul pentyru acest caz? Cu stima
Se raporteaza venitul asigurat pentru care s-a retinut si virat CAS la salariul mediu brut pe economie pentru fiecare perioada in parte.
Buna ziua . Am 44 ani ,lucrez de 22 ani cu certificat de nevăzător Gr. 2 . Din cauza problemelor de sănătate asociate am intrat în CM din septembrie 2017 (cod indemnizație 14) . As dori sa știu cum se calculează punctele anuale in vederea calculării pensiei pe caz de boala . Nu știu sigur unde mă incadrez. Bineînțeles aș vrea să știu cam ce pensie voi incasa .
Ultima modificare: Duminică, 25 Martie 2018
VeraBarbu, utilizator
Daca va incadrati aici:

Legea 263/2010
Art.59
Nevăzătorii beneficiază de pensie pentru limită de vârstă, indiferent de vârstă, dacă au realizat ca nevăzător cel puțin o treime din stagiul complet de cotizare.

atunci total puncte se raporteaza la 11 ani si 8 luni(11,6667) pentru a se afla punctajul mediu anual.
La punctajul mediu anual se aplica un indice de corectie.
Pentru anul 2018 acesta este 1,15.

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza pensia de invaliditate plesea_enache@yahoo.com plesea_enache@yahoo.com cu toate ca nu as vrea, am ajuns si in situatia asta, ma numesc plesea enache , am parkinson si sunt nevoit sa ma pensionez pe caz de boala , am 50 de ani si o ... (vezi toată discuția)
Pensie boala grad 2 Daniel1900 Daniel1900 La pensia de grad 2 ce anume se ia in considerare pentru a fi pensia mai mare ca si valoare? Conteaza de ce boli suferi? De gravitatea lor? Multumesc si astept ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie de invaliditate nesica nesica Buna ziua, As dori sa aflu cum se calculeaza pensia de invaliditate gradul II avand in vedere ca sunt nascut in septembrie 1954 si lucrez din octombrie ... (vezi toată discuția)