avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum se calculeaza pensia de invaliditate?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum se calculeaza pensia de invaliditate?

Buna seara,
As dori sa aflu cum se calculeaza pensia pe caz de boala la 36 de ani, cu o vechime de 15 ani daca se include si CCC.
Va multumesc.
Bună seara, as dori sa ma ajutați cu calculul pensiei de invaliditate grad 3 obținută in data de 18.11.2016, fiind născut în 07.1962 cu vechime de 35 ani și 7 luni din care 8 cu grupa 1, sex :M
Mulțumesc anticipat
Buna ziua . Sunt pensionar gradul 3 . Pensia este de aproximativ 480 lei ( cu 28 de ani lucrati ) . Anul acesta sper sa trec la gradul 2 . La ce suma credeti ca ar putea ajunge pensia ?
Sunt un simplu observator, dar urmaresc acest subiect cu mult interes.
Vin cu urmatoarea precizare.

Pensia de invaliditate o solicita persoana care a acumulat vechime minima in munca. Aceasta vechime minima este stabilita acum la 15 ani.
Prin deductie rezulta ca persoana are varsta de minim 33 de ani, presupunand ca a lucrat de la varsta de 18 ani fara intrerupere.

Dar, eu am lucrat in conditia de handicap, 12 ani si o luna ... pana in septembrie 1992.
Cum sa mai adun eu inca 3 ani de munca din moment ce nimeni nu m-ar angaja cu incapacitate de munca ?
Si inca un aspect capacitatea de munca nu a fost pierduta. Pur si smplu nu o am, nu am avut-o. Asadar, ce-am pierdut ? Vedeti , aceasta este situatia de fapt.

Aceste aspecte nu le cuprinde nici o lege. Sunt 12 ani de munca si acum mi se spune ca e prea putin. Diagnostic Tetrapareza Spastica.

In Tabelul anexa Legii 263 la data pensioinarii pe caz de invaliditate avea 31 de ani. Imi erau necesari minim 9 ani.

De ce mi s-a dat voie sa ma pensionez ?
Si inca ceva; Daca nu eram capabil de a muncii de ce am muncit 12 ani ?
Cine nu a respectat legea ?

Persoana incapabila de a muncii ?

Sau Statul Roman care a aprobat incadrarea mea in munca, desi nu aveam capacitate de munca. De aici rezulta si pensionarea.

Legea este deficitara la acest capitol.

Cu respect ,
Inteleg ca a lucra in conditia in care persoana are grad de invaliditate 2 este o fapta eroica si ramane fara nici un merit..
Sunt pensii calculate la 200 de lei, sau chiar mai putin , in timp ce venitul minim garantat este de 400 de lei, majorat la 520 de lei.
Foarte ciudat .
Buna ziua as dori sa aflu cum se calculeaza pensia pe caz de boala gradul 2 (cod c53) cu vechime 15 ani de munca , varsta mea 47 de ani! Multumesc

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza pensia de invaliditate plesea_enache@yahoo.com plesea_enache@yahoo.com cu toate ca nu as vrea, am ajuns si in situatia asta, ma numesc plesea enache , am parkinson si sunt nevoit sa ma pensionez pe caz de boala , am 50 de ani si o ... (vezi toată discuția)
Pensie boala grad 2 Daniel1900 Daniel1900 La pensia de grad 2 ce anume se ia in considerare pentru a fi pensia mai mare ca si valoare? Conteaza de ce boli suferi? De gravitatea lor? Multumesc si astept ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie de invaliditate nesica nesica Buna ziua, As dori sa aflu cum se calculeaza pensia de invaliditate gradul II avand in vedere ca sunt nascut in septembrie 1954 si lucrez din octombrie ... (vezi toată discuția)