avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort / situatie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort / situatie copil

Buna ziua,
Impreuna cu sotia am decis sa divortam, fiecare cu motivele lui..mai mult sau putin intemeiate. Avem un copilut de 2 ani. Nu ma intereseaza nimic din ce am agonisit noi pana acum...ma refer la partea materiala....2 masini...etc...ii las ei pt ca ea pune accent pe avere mai mult decat orice...si asta ar insemna alta distractie..partajul. Problema mea este copilul.....eu unul doresc sa particip la eductatia lui....ceva de genul custodiei comune. Sotia ma nu se gandeste la copil...ci cum sa imi faca mie rau...si stie ca numai prin copil poate. Deci...pe langa alte motive absurde (pe care nu o sa le ia nimeni in seama)...mai e unul (si anume ca am consumat alcool sa spunem 1 data la 2 luni...dar uneori exagerat)..Nimeni nu a fost violent...nici verbal nici fizic. Doar ca ea nu suporta oamenii care beau....si eu nu am facut ce a spus ea. Inca o problema ar fi ca a spus ca are martori pt proces....acum...vreau sa intreb
Prin proces....pot sa obtin ce imi doresc eu? Adik sa particip la educatia copilului?...dar nu cu program de 2 zile pe sapt cum ameninta ea. Mentionez ca nu s-a intamplat niciodata ca , copilul sa ma vada beat sau mai rau sa beau de fata cu ala micu. Ce face ea e doar razbunare..care ma afecteaza pe mine acum si pe copil mai tarziu.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 19:10, 18 Februarie 2012
Acea parte este transcrisa direct din codul civil. Daca in raportul autoritatii tutelare se constata ca parintele se drogheaza, este un alcoolic cronic, abuzeaza copilul fiti sigur ca se va lua in seamna de instanta.
Ancheta AT a constat ca parintele sufera de o dependenta (nu de clasicele alcool sau droguri), a consemnat acest lucru in raport si a concluzionat bolduit ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata in continuare, exclusiv, de catre parintele caruia minorul i-a fost incredintat.

Instanta a apreciat ca parintele dependent nu aduce prejudicii copilului in sensul ca nu si-a exercitat dependenta de fata cu minorul si nici nu a fost deranjat minorul de vreun camatar pana acum. Riscul ca aceste lucruri se pot produce, a fost ca si inexistent.
.....eu unul nu mai suport sa stau in casa cu ea pt ca in fiecare zi face scandal..din orice...si se mai uita si ala micu...si ce sa invete. Eu m-am gandit sa ma mut . Dar nu poate folosi chestia asta contra mea in eventualitatea unui proces?....Adica sa spuna ca i-am abandonat..ca am parasit domiciliul conjugal cand ei aveau nevoie?.....ca e in stare sa spuna si asta. Chiar daca e mai mult decat de acord sa plec....(eu am ramas pana acum doar ca sa mai stau cu copilutzu). Se poate sa primesc sfatul dv. cu privire la acest aspect?
Va multumesc

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
nu prea inteleg chestia cu dependenta....si raportul...


daca doriti drept de vizitare largit trebuie sa luptati si sa aveti un avocat bun sa va conduca procesul.

sfatul meu este sa nu placati de acasa deorece sansele scad.


daca mesajul cu dependenta constata este in cazul asta , sansele sunt foarte mici, daca nu este aveti sanse mari
@Milady09 nu se refera la acest caz ci la cazul dumneaei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat

Alte discuții în legătură

Custodie copil Dana.m. Dana.m. Buna ziua, in cazul unui divort la notar se poate obține custodie exclusivă? Multumesc! (vezi toată discuția)
Custodia totala a minorilor Meli36 Meli36 Ce înseamna incredintarea minorilor in cestere si educatie? Asta nu însemna custodie totala? (vezi toată discuția)
Divort cu minor- autoritate parinteasca exclusiva prin acord baubau1608 baubau1608 Buna ziua. Am si eu cateva nelamuriri si as dori cateva explicatii de la oameni de specialitate. Eu si sotul meu ne vom desparti. Suntem parinti, motiv ... (vezi toată discuția)