tudorioan a scris:
De ce O.G. nr.2/2001 este calificata lege speciala, iar dispozitiile Codului de proc.civ. nu sunt aplicabile in aceasta speta?
V-am explicat in mesajul anterior de ce dispozitiile Codului de procedura nu au cum sa fie aplicabile in speta.
Nu cumva exista un conflict de legi?
Nu poate exista un conflict intre o norma speciala si o norma generala intrucat absolut intotdeauna are intaietate norma speciala. Este un principiu de drept preluat din dreptul roman si care sta la baza sistemului nostru de drept.
Sau, nu ar trebui promovat un recurs in interesul legii la ICCJ cu privire la o asemenea situatie? Exista posibilitatea ca instantele din tara sa aplice legea neunitar in procese de acest gen.
V-am spus si eu si domnul avocat ca nu exista practica neunitara. Nu veti gasi nicio hotarare judecatoreasca prin care sa fie anulat un recurs in materirie contraventionala pentru ca nu a fost motivat in termenul de 15 zile prevazut in Codul de procedura civila.
Stimata Gabriela Pintea, cum se pot interpreta dispozitiile art.260 alin.(3) din Legea nr.53/2003 (...)
Exact asa cum a aratat
matahachiro.
La fel se pot interpreta dispozitiile acestui art.260 alin.(3) ca se completeaza si cu dispozitiile Codului de proc. civ.!
As fi vrut sa argumentati aceasta afirmatie sau sa precizati cum ati ajuns la aceasta concluzie. Altfel nu am cum sa va raspund.
In temeiul sustinerilor dvs. cu privire la neobligativitatea motivarii recursului asa cum se prevede la art.34 alin.(2) din O.G.nr.2/2001, ce sanse are partea adversa sa combata si sa-si sustina argumentele in situatia nemotivarii recursului pentru ca instanta sa dea o solutie temeinica si legala?
Ei, aici dispozitiile OG nr. 2/2001 se completeaza cu dispozitiile Codului de procedura civila. Chiar daca recurentul isi va sustine motivele de recurs oral in fata instantei, aceasta va acorda termen intimatului, la cererea acestuia, pentru a lua cunostinta de ceea ce s-a consemnat in incheierea de sedinta si pentru a putea sa raspunda motivelor de recurs.
Nu este cazul sa ma asigurati, d-le avocat, ca ceea ce am pus in discutie pe acest forum- sectiunea contraventii, contencios administrativ sau probleme juridice cu autoritatile publice- este strict interpretarea mea pentru ca gresiti foarte grav!
Eu ma gandesc ca este bine sa ma opresc aici cu discutia si sa va las cu concluzia pe care ati tras-o dvs. Inainte, insa, as vrea sa va spun ca nu ne inselam doar eu si domnul avocat, ci si
toti ceilalti judecatori din Romania care interpreteaza art. 34, alin. (2) din OG nr. 2/2001 in sensul aratat de noi doi aici. Succes!