avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... O cerere de recurs nemotivata in materie ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

O cerere de recurs nemotivata in materie contraventionala este nula de drept?

Un itm declara recurs impotriva unei hotarari pronuntate de instanta fondului. Insa aceasta cale extraordinara de atac nu este motivata, recurentul depunand doar note de concluzii scrise la primul termen de judecata. Conform prevederilor art.34 alin.(2) din O.G. nr.2/2001, motivarea recursului nu este obligatorie. Vazand si prevederile art.47 din actul normativ amintit mai sus, care se refera la faptul ca prevederile acestuia se completeaza cu dispozitiile Codului de proc. civ., in aceasta situatie sunt aplicabile dispozitiile art.303 alin.(1) si (2) si ale art.306 Cod proc.civ.? Se poate invoca nulitatea recursului in fata instantei pentru nemotivare?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 13:14, 26 Februarie 2012
Va multumesc pentru raspunsurile pe care mi le-ati dat stimata Gabriela Pintea! Aici nu a fost vorba despre ceva de care se poate sa se fi inselat cineva cu privire la aspecte juridice care se refera la procedura civila in materia recursului. Ma gandeam doar ceva nu este in regula cu privire la aplicarea legii atunci cand doua acte normative se contrazic!
matahachiro a scris:

va asigur ca asta este strict interpretarea dvs si ca nici o instanta nu va face acest lucru.
Asa cum v-am recomandat, cautati jurisprudenta care sa va sustina variantele si eu voi fi primul care imi voi recunoaste eroare.

Pe site-ul Tribunalului Buzau (jurisprudenta instantei)am gasit cinci spete in materia despre care s-a dicutat in aceasta sectiune, adica acea a plangerii contraventionale cu aplicarea sau nu a dispozitiilor art. 303 si 306 Cod proc. civ. si am constatat ca instanta a vazand ca recursurile deduse judecatii nu au fost motivate asa cum se prevede in articolele la care m-am referit, le-a declarat nule! Va invit domnule avocat sa accesati site-ul respectiv!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala pentru presupuse injurii (legea nr. 61/1991) AsdLaw AsdLaw Buna ziua! In decursul serii trecute, un politist comunitar, trecand pe langa grupul in care eram, a avut impresia total eronata ca a fost injurat.ulterior ... (vezi toată discuția)
Recurs impotriva hotararii pronuntate de judecatorie (obiect: plangere contraventionala) luptator.cu.pana luptator.cu.pana As dori sa pun urmatoarea intrebare ref. la recursul contra hotararii pronuntate la judecatorie in cazul unui PV de contraventie: conform OG 2/2001 art 34 ... (vezi toată discuția)
Mai pot ataca cu recurs hotararea prin care a fost respinsa plangerea ? georgedr72 georgedr72 Un Proces Verbal intocmit de IPJ pentru \\\\"[i]depasire pe linie continua[/i]\\\\" fara probe, doar soferul depasit ca martor si martorul meu din masina. ... (vezi toată discuția)