avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia

Buna ziua!
Am si eu o problema ...contractul de munca pe care l-am semnat a fost pe perioada determinata 1.11.2011-1.02.1012 de atunci eu nu am semnat nicio prelungire de contract sau altceva.Acum intervine problema...eu mi-am gasit un alt job si as dori sa imi dau demisia de la actualul job.Se poate sa imi dau demisia pe loc sau trebuie sa bag preaviz de 20 de zile.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:49, 22 Februarie 2012
freeelis a scris:

Demisia nu are niciun efect ... daca nu s-a prelungit durata c.i.m., atunci acesta a incetat de drept la data de 01.02.2012.



Inseamna ca a muncit la negru...Nuuuu?Sau poate exista un act aditional de care angajata nu are habar...Practica in materie a aratat existenta a nenumarate cazuri in acest sens.
Intr-adevar, si aceste situatii sunt posibile .. insa eu am luat de bune ce a posta cel care a initiat topicul ...

Credeti ca poate fi vorba si despre o prelungire tacita a duratei c.i.m.?
Nu cred ca poate fi vorba de o prelungire tacita....Dar,in sensul celor solicitate de utilizator,cred ca solutia este depunerea demisiei si atat.Aceasta pentru a nu mai complica situatia de fapt.Dorinta utilizatorului este sa afle daca poate pleca de la prezentul loc de munca fara a avea probleme.Iar raspunsul meu este:''da,depuneti-va demisia si plecati,fara nici un fel de probleme"".
Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2012
andymaurul, utilizator
Cred ca cineva care ar putea sa navigheze si sa jongleze cu prevederile Codului Municii ar putea invoca o astfel de situatie... nu sunt sigur, dar pot expune argumentele de care s-ar putea folosi.
Cu referire la speta data.Daca angajatorul inregistreaza demisia,dar nu a avut un act aditional la cim in vederea prelungirii acestuia,recunoaste implicit ca a folosit munca la negru.
Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2012
andymaurul, utilizator

Alte discuții în legătură

Cim intrerupt sau nu? silvia99 silvia99 buna dimineata! daca un angajat are contract pe determinata intre 28.05 - 31.08.2011 si apoi act aditional prin care se stipuleaza trecerea pe perioada ... (vezi toată discuția)
Act aditional cursuri calificare Razvan.s Razvan.s Buna ziua, Se da urmatoarea situatie: Sunt angajat pe perioada determinata de 3 luni, iar firma deja m-a trimis la un curs de calificare. In urma acestui ... (vezi toată discuția)
Contract perioada determinata/demisie/concediu fara plata antrax antrax sunt angajata la o firma pe perioada determinata de 6 luni.contractul mi-a expirat acum o zi dar am fost de acord cu prelungirea lui.problema este ca intre ... (vezi toată discuția)