avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cand pot sa intru in concediu prenatal?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cand pot sa intru in concediu prenatal?

Buna seara,

As dori sa stiu, in conditiile unei sarcini normale, cand se poate intra in prenatal? Legea prevede 63 zile inainte de nastere si 63 zile dupa, insa daca gravida doreste, poate lua 84 zile inainte, cu conditia opririi a 42 zile pentru lauzie. Insa, vine medicul de familie si imi spune ca nu mi se poate da prenatal decat din saptamana 32. Cum e pana la urma? Am cunostinte intrate si la 6 luni jumate in prenatal, cu sarcina normala, pentru ca asa au dorit.#-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:46, 20 Septembrie 2018
Concediu de maternitate -prenatal/postnatal -

Certificatele de concediu medical pentru sarcină se eliberează pentru cel mult 30/31 de zile calendaristice de către medicul de familie sau de către medicul de specialitate obstetrică-ginecologie, care ia în evidență și urmărește pe parcursul sarcinii gravida, până la durata maximă prevăzută de lege.

Certificatul de concediu medical pentru lăuzie se eliberează de medicul curant de specialitate obstetrică-ginecologie din unitatea sanitară unde a născut femeia sau de medicul de familie, pentru perioade de cel mult 30/31 de zile calendaristice. Prelungirea concediului medical pentru lăuzie până la durata maximă prevăzută de lege se face de medicul de familie care are în urmărire lăuza.

Certificatul pentru concediul de maternitate nu trebuie vizat de medicul de medicina muncii
[ link extern ]
Buna ziua!
Cele 126 zile de concediu prenatal si lauzie se calculeaza doar din zilele lucratoare sau si week-end-urile?
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2018
AnilaJ, utilizator
Sunt zile calendaristice , altfel spus se calculeaza si zilele de sambata sau duminica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal/postnatal iuliaiulia01 iuliaiulia01 Buna ziua, care este durata minima a concediului prenatal, respectiv postnatal? in acest timp se plateste indemnizatie, in ce procentaj? si cine o suporta ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru concediul de maternitate danaoprea89 danaoprea89 Buna seara! M-ar interesa cum se calculeaza indemnizatia pt concediul maternal(prenatal si postnatal)?Mentionez ca salariul meu brut este 750 ron...si la cate ... (vezi toată discuția)
Concediu de lauzie obligatoriu roxyyana roxyyana Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cu cateva aspecte legate de situatia in care ma aflu si anume: sunt gravida in luna a 9 urmand sa nasc pe la sfarsitul ... (vezi toată discuția)