Dupa 14 luni, in apel am incheiat o tranzactie cu mama fiicei mele ( fiica are 8 ani, imi poarta numele si a rezultat dintr-o relatie de concubinaj ce a durat 8 ani ), renuntand de comun acord la proces.
Am fost de acord ambele parti dupa cum urmeaza:
- incredintare minor spre crestere si educare la mama
- pensie intretinere - platita la zi
- program de vizita la domiciliul meu stabilit de comun acord.
Mentionez ca nu-mi vad decat 5 minute de luni pana vineri copilul in pauzele scolare, nemafiind cu el de peste 7 luni cel putin 24 ore, acesta fiind foarte influentat de catre mama.
Din moment ce am renuntat de comun acord la proces, am crezut ca lucrurile de vor schimba si-i va permite fetitei sa vina si la tata, dar m-am inselat amarnic.
Un executor judecatoresc ar putea pune in executare sentinta, stiind ca primeaza interesul superior al copilului. Acesta fiind influentat, cu siguranta in momentul in care am sa merg sa-l iau, o sa se opuna!!!
O custodie comuna ar rezolva problema?
Poate parasi tara cu minorul, dar banuiesc ca trebuie sa fie in tara atunci cand imi revin mie orele de vizita?
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri!!
Am incercat de nenumarate ori sa rezolv totul pe cale amiabila, dar fara succes, neavand cu cine comunica ( mama fetitei).
Desigur, apeland la un executor judecatoresc, acesta pentru a pune in aplicare sentinta judecatoreasca, va fi insotit si de alte organe ( politie, protectia copilului, etc) ceea ce-l v-a traumatiza pe copil. ACEST LUCRU NU MI-L DORESC!!
Desi este o cale mai lunga, redeschiderea unui al doilea proces - m-ar ajuta cu ceva custodia comuna? pot cere evaluarea psihico-emotionala a copilului, cat si a mamei? Amprenta negativa vis-a-vis de persoana mea este foarte pregnant pusa datorita mamei.
In acel putin timp de 5 minute in pauzele scolare, fetita se comporta foarte frumos cu mine ( este prima din clasa la invatatura ), dar aproape de fiecare data dupa ceea ce-i dau cadoul zilnic ( bomboane, prajituri, sandwichuri, etc - care le imparte cu colegii ei in timpul pauzei ), in decurs de 5 secunde se schimba radical spunand ca nu vine sa stea cu mine macar 1 zi caci ai este frica de mine.
Nebuloasa mea este - CUM UN COPIL CARE TE TRAGE DE MANA IN SALA DE CLASA, ITI SARE IN BRATE, COMUNICA CU TINE - POATE SA AFIRME IN CATEVA SECUNDE CA-I ESTE FRICA DE TATAL EI??? PRIMEAZA OARE PARTEA MATERIALA ?
Va multumesc din suflet pentru un sfat!!
P.S. Pana nu ramane sentinta definitiva ( are drept de recurs in 15 zile de la comunicare ) este in zadar sa apelez la un executor judecatoresc? - ( desi nu-mi doresc asta )
Sfatul meu este sa mergeti pe varianta dura a executarii silite.
Nu este necesar sa vina gramada toti in casa...
Exista variante destul de elegante si de elevate care sa va garanteze drepturile si care nici sa nu streseze copilul.
Daca nu era asa cum va spun legea interzicea executarea silita...in aceasta materie.
Nu cred ca aveti alta varianta si nu aveti de ales.
Va multumesc mult dle. av. Claudiu.
Dar tinand cont ca primeaza interesul superior al copilului, iar acesta cu siguranta o sa refuze sa ma insoteasca pentru a sta cu mine macar o zi ( "pregatit" fiind in prealabil de catre mama ), nu o sa ma lase sufletul sa-l iau!!
Mizez inca pe un aspect - acela ca copilul va creste iar pese 3-4 ani va realiza ca spusele mamei nu sunt veridice in ceea ce priveste tatal. Acum este la varsta la care poate fi modelat precum o plastelina!!
Pot cere in Instanta evaluarea psihologica a mamei pentru ca aceasta sa constate de unde deriva influenta negativa adusa copilului??
Vad ca ati inteles perfect riscul la care este supus copilul in demersul "dur" asa cum va recomanda d-nul avocat. Demersul legal v-i s-a expus.
Sfatul meu este sa nu mai asociati intotdeauna vizitele cu acele mici cadouri....pentru a contura copilului idea ca tata nu este egal cadouri.Copiii mici sunt fara sa vrea materialisti.
Pentru a cere in instanta o examinare psihologica a mamei trebuie sa aduceti dovezi clare ca este nevoie de acest demers, iar instanta nu se lasa convinsa f. usor. Aici protectia copilului va poate ajuta. Au psihologi buni.
Bafta multa sa puteti pastra legatura cu copilul!
Se spune ca in viata intotdeauna exista 2 variante...
Una care pare buna dar care adesea este gresita si una care pare grea dar este corecta.
Alegerea va apartine deoarece de aceea exista liberul arbitru.
Dupa parerea mea copilul nu va intelege nimic, iar dvs. nu veti mai avea ce sa faceti atunci...deoarece nu ati facut alegerea corecta...si veti fi strain de copil.
Asa se intampla adesea...
Cititi cu atentie ce am scris in mesajul anterior.
Cat priveste existenta unor psihologi buni in Romania ma rezum doar de a spune ca am rezerve serioase...
Varianta dura este mai lunga dar...nu mai continui deoarece nu vreau sa va influientez...in alegerea dvs.
Custodia comuna
florin_tata
Ma intereseaza in mod deosebit aceasta problema .
Prin sentinta judecatoreasca am obtinut programul de vizitare al fetitei asa cum l am cerut ( am cerut ... (vezi toată discuția)