avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hotarire divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hotarire divort

am hotarirea de divort legalizata
pot sa merg sa imi iau copilul??
copilul este ramas in ingrijirea mea,iar tatal nu a primit nici macar program de vizita.

va multumesc
Cel mai recent răspuns: mary__ , utilizator 13:24, 29 Martie 2012
Darie Tudor a scris:

o.m.g!
Copilul trebuie luat de la domiciliul sau, nu de la gradinita, daca nu vreti sa va expuneti unor consecinte de natura penala.
Daca intampinati rezistenata numai atunci apelati la fortele de ordine pentru punerea in executarea a hotararii dvs devinta irevocabila!

Instanta de judecata a incredintat minorul mamei,prin hotarare ramasa definitiva si irevocabila.Va rog sa mentionati care este temeiul legal pentru ceea ce dvs.pretindeti ca ar fi procedural,si care ar fi sanctiunea penala la care utilizatorul s-ar expune ( cod penal-art??????).Care articol?????
Ultima modificare: Duminică, 26 Februarie 2012
andymaurul, utilizator
este vorba probabil de neexecutarea hotararilor judecatoresti, art.271 C. pen. puteti face plangere. in orice caz, trebuie sa aveti hotararea definitiva si irevocabila...
acest lucru ma gindeam si eu..
daca hotarirea a ramas definitiva,din ziua aceea nu eu ar trebui sa decid soarta copilului???
ce drept mai are el ?
deci eu asa cred ca ar fi corect s-au ( poate ca asa imi doresc eu ca mama ??? )
mary__ a scris:

acest lucru ma gindeam si eu..
daca hotarirea a ramas definitiva,din ziua aceea nu eu ar trebui sa decid soarta copilului???
ce drept mai are el ?
deci eu asa cred ca ar fi corect s-au ( poate ca asa imi doresc eu ca mama ??? )

Drepturile si obligatiile prevazute de catre instanta prin aceeasi hotarare.

inca nu am mers sa-l iau nu am avut inca vreo discutie cu exsotul meu
de asta vreau sa merg direct la gradinita
cred ca cu hotarirea sa pot sa iau copilul fara a intra in contact cu "fostul"
si sa gasesc ajutor din partea directorului

Alte discuții în legătură

Hotarire divort mary__ mary__ am doi copii ....sint in divort cu fostul sot un copil este la mine, celalalt la sot. azi am primit hotarirea de divort,si am fost instiintata ca ambii copii ... (vezi toată discuția)
Schimbare carte de identitate dupa divort,dar fara partaj inca constan constan Buna ziua! Dupa ce hotararea de divort este definitiva si irevocabila pot schimba cartea de identitate careia i-a expirat termenul de valabilitate la ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor Luizaalexa Luizaalexa Am o fetita de 2ani si 8 luni si am divortat dar fostul meu sot a luat-o si de 8 luni nu am avut acces la copil.la proces am castigat prin apel incredintarea ... (vezi toată discuția)