avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura nov. 2008: prostie, ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura nov. 2008: prostie, incompetenta, rea-credinta?

Drept procesual civil.

”A revendica un imobil de la B. Prin intampinare, B arata ca, anterior introducerii cererii de chemare in judecata, a vandut acel imobil lui C, avand loc si predarea. Dupa administrarea probelor, A depune o cerere prin care solicita inlocuirea lui B cu C, cerere cu care B a fost de acord.
Instanta:
A. va dispune citarea lui C, continuand judecata doar in contradictoriu cu acesta;
B. va respinge actiunea in contradictoriu cu B, pentru lipsa calitatii procesuale pasive;
C. va continua judecata cu C, numai daca acesta, in urma citarii, nu se opune participarii sale in proces;”

In barem solutia indicata este varianta A. Contestatiile la barem sunt respinse invocandu-se art.66 alin.1 Cod proc. civ. ”Daca cel aratat ca titular recunoaste sustinerile paratului si reclamantul consimte, el va lua locul paratului, care va fi scos din judecata.”
Cititi atent speta! Unde recunoaste cel aratat ca titular recunoaste sustinerile paratului ????? Nicaieri. Gresit baremul, iar comisia de rezolvare a contestatiilor mentine greseala. Din neglijenta? Din incompetenta? Din rea-credinta?
Cel mai recent răspuns: kamar , utilizator 15:24, 13 Februarie 2009
stimate sigmund,
daca vrei sa te raportezi strict la speta data, fara a-ti imagina informatiile lipsa, atunci niciuna din variante nu este corecta in intregime. ar fi corecta varianta A, dar numai in prima teza si anume, dispune citarea lui C. atat! eu nu am sustinut ca speta lor e corecta sau incorecta sau ca e buna varianta de pe barem. m-am uitat si eu pe grilele care s-au dat in toamna, intr-adevar unele sunt gresite. dar in speta de fata, cand paratul vine si indica pe altul ca fiind titularul dreptului, instanta va dispune citarea acelei persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2011 Marius Bote Marius Bote Buna seara . Am participat si eu la concursul de ieri,25.08.2011 . Vreau sa spun ca multe raspunsuri date de comisie ca si variante corecte la barem,nu au ... (vezi toată discuția)
Admitere institut martie 2008 mikesid mikesid Se aude ca se va organiza examen de admitere INM in martie 2008. Ce parere aveti ? Si inca ceva : Cei care au lansat subiecte pe acest forum mai stergeti ... (vezi toată discuția)
Contestatie gabrielcartas gabrielcartas Pentru definitivi: fax la nr.
021/330.12.97 CONTESTATIE Subsemnatul CARTAS GABRIEL, candidat la examenul ... (vezi toată discuția)