avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program de vizita

divortat din 2005 ,am 2 fete ultima oara cand le am vazut era acuma 4 ani pt ca au plecat cu fosta sotie in irlanda!se poate deschide un proces pentru a mi stabilii un program de vizita?si cum se poate pune in aplicare aceasta sentinta daca ea i si are domiciliul in irl.? cine v-a suporta cheltuieliile de judecata eu ?sau ea?
Cel mai recent răspuns: viorel2011 , utilizator 21:27, 28 Februarie 2012
Daca va convine sa mergeti in Irlanda situatia nu cred ca ar fi foarte complicata.
In primul rand va trebui sa deschideti un proces in Romania pentru a obtine dreptul la vizita.Este insa de gandit programul de vizita.
Copilul presupun ca nu are dubla cetatenie.
fosta sotie e romanca si copii s au nascut in romania sant plecati de 5 ani acolo ,deci au cetatenia romana!!!
Chestia cu aspectul psilologic arata cumva faptul ca sunteti preocupat mai mult de obtinerea cheltuielilor de judecata decat de castigarea procesului.

Hotararea pronuntata de instanta romana va trebui recunoscuta in Irlanda daca mama minorului nu va recunoaste dreptul dvs.
Adica veti ajunge la executarea silita a hotararii romane.
v a multumesc mult ,o seara placuta!!
Ar mai fi o chestiune.
Cine va suporta cheltuielile de transport.Ma refer la avion.
In mod normal, ar fi echitabil ca aceste cheltuieli sa fie suportate de ambii parinti.
Si la acest aspect ar trebui sa va ganditi.
Tine de cheltuielile...din viitor...

Alte discuții în legătură

Refuzul minorului (art 913 cpc) si..tot cortegiul 910-914 cu 906 ContSters257745 ContSters257745 Ca parinti necustodieni, suntem in postura de a denunta acest set de articole ca neconstitutional, via Avocatul Poporului. AP si-a exprimat deja acordul de a ... (vezi toată discuția)
Recurs ionelushh ionelushh procesul de divort care tot v-am spus despre el s-a terminat ,am insa ceva intrebari... daca se poate sa imi raspundeti... ok s-a terminat procesul, am ... (vezi toată discuția)
Plan parental elisabetatoma elisabetatoma Buna ziua! In urma unui proces de divort am avut parte de niste experiente extrem de nefericite cu doi avocati care m-au reprezentat. Au luat banii si cam ... (vezi toată discuția)