avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... program de lucru, legal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

program de lucru, legal

in contractul de munca sunt prevazute 8 ore de luni pana vineri cu un salariu de baza aferent. este mentionat ca orele lucrate in weekend sunt platite cu 100% dar pentru ca lucrez intr-o clinica medicala privata iar receptia trebuie acoperita 24 din 24 ore, sefa noastra a hotarat urmatorul program in ture: de exe. in martie avem de efectuat 11 zile de cate 12,5 ore; 3 zile de cate 10 ore si o sambata de 8 ore. avand in vedere ca cele 8 ore din ziua de sambata se dubleaza, mie imi ies 183,5 ore. spuneti-mi, va rog care este norma de ore pe care un angajat trebuie sa o indeplineasca intr-o luna? 168 sau 170 de ore? orele care depasesc aceasta norma, nu sunt cumva ore suplimentare si trebuiesc platite ca atare? mentionez ca am citit in Codul Muncii si am retinut ca dupa 12 ore lucrate este obligatorie odihna de 24 de ore ceea ce in programul nostru de lucru este incalcat 100%! dupa tura de 12, 5 ore de marti 6 martie de ex., miercuri trebuie sa lucrez 10 ore iar joi trebuie sa lucrez din nou, 12, 5 ore. tot in Codul Muncii scrie ca saptamanal trebuie sa i se acorde angajatului doua zile libere consecutiv. daca la noi se lucreaza si sambata din doua in doua saptamani, in cursul saptamanii nu ni se acorda cele doua zile libere consecutiv, nu ni se incalca drepturile si din acest punct de vedere?
pontajul insa este intocmit cu cate 8 ore in fiecare zi lucratoare drept pentru care aceste ore pe care noi le lucram in plus fata de norma de lucru lunare, nu apar si nici nu suntem platiti suplimentar. niciodata nu am semnat pontajul si nici nu exista o condica de prezenta din care sa rezulte cand vine fiecare la serviciu si cand pleaca.
mai mult de cat atat nu ni se permite sa mergem la toaleta sau sa mancam in timp[ul celor 8, 10 sau 12, 5 ore decat daca are cine sa ne tina locul! si pentru ca nu este angajat suficient personal, nu are cine sa ne tina locul. din aceasta cauza am inceput sa am reale probleme de sanatate atat cu vezica urinara si rinichii cat si cu ficatul si stomacul. in trei luni de cand lucrez in aceasta clinica medicala multinationala am slabit trei kilograme iar pofta de mancare, mi-a disparut!
va rog frumos sa-mi raspundeti la toate problemele mentionate mai sus si sa-mi spuneti ce pot sa fac in asa fel incat sa nu-mi pierd locul de munca!
va multumesc mult!
luena
Cel mai recent răspuns: lumifatu , utilizator 14:02, 4 Martie 2012
Revin cu o completare : daca stiti si sunteti sigura ca se dezvaluie identitatea de catre cei de la ITM atunci puteti depune o sesizare la Corpul de Control al ANFP in care mentionati incalcarea art.18 lit.c din Legea nr.108/1999 ...

ANFP = Agentia Nationala a Functionarilor Publici
va multumesc foarte mult!!!!!
sper sa-mi rezolv problema si sa nu-mi pierd si de aceasta data locul de munca!
tot respectul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare lumifatu lumifatu Lucrez intr-o saptamana de la ora 8.00 la ora 14.00 de luni pana joi iar vineri lucrez de la ora 8.00 la ora 20.30. dupa calculul meu de luni pana joi se fac ... (vezi toată discuția)
Legalitate program 12/24 - 12/48 Elena_Denisa Elena_Denisa Buna ziua, am nevoie de ajutor... in exprimare #-o Cum explic cuiva de ce nu e legal 12/24... si atat si ca trebuie sa fie 12/24, 12/48, va rog? (vezi toată discuția)
Spor pentru ore suplimentare steluta79 steluta79 Buna ziua, In firma mea, sunt 2 angajate, care lucreaza prin rotatie si sambata, cate 5 ore (o sambata - o salariata, a doua sambata - cealalta ... (vezi toată discuția)