armet a scris:
Buna seara,
Accidentul s-a produs in cadrul locului de munca . La intrarea in atelierul in care lucrez zapada a fost curatata complet de catre mine. Aici s-a produs accidentul. La iesirea din atelier am alunecat pe o supafata superficiala de gheata rezultata din topirea si apoi inghetarea apei peste noapte. Mentionez ca accidentul s-a produs la prima ora programului de lucru si in momentul cand am intrat in atelier nu am sesizat nimic care sa indice ca ar fi o zona cu pericol de alunecare ,apoi la iesirea din atelier s-a produs accidentul .
Buna seara,
Regret sincer necazurile mari pe care le aveti. Nu pot totusi sa nu imi pun anumite intrebari.
Stiu, accidentele de munca sunt o problema in multe locuri din Romania, dar, chiar daca legislatia o prevede, nu cred ca trebuie abuzat in orice situatie de vina angajatorului, directorului sau a oricarei persoane care are o functie de conducere.
Intrebari:
1. Ati spus ca ati curatit Dumneavoastra insiva zapada. Deci, stiati perfect (banuiesc) ca daca au ramas urme de zapada, acestea se puteau topi si transforma in gheata peste noapte. Pentru faptul ca intr-adevar asa s-a intamplat, de vina este conducerea unitatii? Directorul ar putea sa va replice ca nu v-ati facut treaba bine...
2. Ati spus ca la intrare in atelier nu ati sesizat nimic si ca ati alunecat la iesire. Cu atat mai mult, ce ar fi putut face conducerea?
In aceasta logica, daca alunecati pe scarile unui bloc pe care talpile locatarilor au lasat zapada si patiti ceva, de vina este administratorul blocului ca nu a pus ingrijitoarea sa starga dupa fiecare locatar...
Sau, si mai exagerat, daca alunecati de pe scara tramvaiului oprit in statie, cine este vinovat?
3. Cat de aderenta era talpa incaltarilor pe care le purtati? Stiu (am patit-o) din proprie experienta ca din multiplele tipuri de incaltari asa-zise "pentru iarna", desi au striatii aparente pe talpa, putine sunt si aderente pe gheata.
4. Credeti ca era indatorirea directorului sa vina sa verifice cat de bine era curatata zapada sau daca aceasta a inghetat peste noapte? Ar fi trebuit sa vina inaintea de intrarea primului angajat in unitate, probabil, si sa ramana pana la plecarea ultimului angajat, verificand periodic starea de inghet pe alei.
Va rog, nu mi-o luati in nume de rau, nu doresc sa luati intrebarie mele ca pe niste acuzatii (din fericire nu sunt in postura directorului unitatii in care lucrati), dar cred ca ar trebui cateodata sa fim mai rationali si sa nu cautam vinovatii doar in jurul nostru, chiar daca legea ne-ar permite asa ceva.
Altfel vom ajunge ca in curand ca in SUA: sa fim dati in judecata pentru hartuire daca intoarcem capul pe strada dupa o femeie frumoasa...